Pintér Béla darabjával kezdi az évadot a Szegedi Egyetem Színház

Két új premierrel, népszerű produkciói továbbjátszásával, tematikus tréningekkel, tavasszal pedig színházi találkozóval várja az új évadban a közönséget a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) - közölte a társulat művészeti vezetője csütörtökön a Tisza-parti városban.

 

Varga Norbert elmondta, hogy a társulat három helyszínen lép föl a következő hónapokban: visszatérnek régi játszóhelyükre a Szegedi Pinceszínházba, zenés produkciókkal szerepelnek a Millenniumi kávéházban és újdonságként bemutatkoznak a Kálvária Kulturális és Információs Központban.

 

demon 

 

Novemberben ősbemutatóként kerül színpadra Nógrádi Claudia Kalliopé című darabja a szerző rendezésében. Az alkotó és alkotás viszonyát vizsgáló darab A Homokember (The Sandman) képregénysorozatot is létrehozó Neil Gaiman angol fantasy író munkássága előtt is tiszteleg.


A második bemutatót az évadban Nagyanyám immár webkamerán figyeli, a tyúk hogy tojik címmel 2017 tavaszán láthatja a közönség Drubina Orsolya rendezésében.


A SZESZ október 10-én lép először a közönség elé Pintér Béla darabjával, a Démon gyermekeivel a Szegedi Pinceszínházban. Két nappal később az egyetem Így verselünk mi című pályázatára érkezett költeményekből összeállított nem véletlen című zenés-verses produkciót játsszák, melyet nyáron a III Levendula Napokon mutattak be először. Dorde Lebovic szerb író szürreális játékát, az Ezredik éjszakát is újra láthatja a közönség október 17-én, a hónap végén pedig ismét műsorra tűzik tavalyi nagy sikerű Jim Morrison estjüket Az érzékelés kapuit.


A társulat egész évben tematikus tréningeket szervez a SZESZ munkái iránt érdeklődőknek. Ősszel két fesztiválon is részt vesznek: októberben Debrecenben, novemberben Pécsett lépnek föl a Démon gyermekeivel. Jövő tavasszal pedig a társulat megszervezni a II. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása