Humor, bábok, pantomim és komédia egy előadásban

A német Familie Flöz előadásaiban a humor, a bábok, a pantomim és a komédia egyesül. Infinita c. előadsuk a Café Budapest Fesztivál vendége.

Születés és halál - erről szól a szenzációs német színházi társulat Infinita című előadása. Az együttest egykor az esseni Folkwang-Hochschule frissen végzett hallgatói hozták létre, ma már a legkülönbözőbb országokból érkező alkotóművészek tartoznak a csapathoz – színészek, táncosok, pantomimesek, maszkkészítők, bábosok és zenészek.

 

 

A FAMILIE FLÖZ hamar rátalált saját előadói stílusára, melyet az egyszerűség kedvéért gyakran neveznek néma színháznak.

 

Szöveg nélkül, de igen erős vizualitással, mozgással és zenével egészen komplex, filozófiai mélységekig merészkedő – humorral, költőiséggel, virtuozitással alaposan fűszerezett – produkciókat hoznak létre.

 

A színészek groteszk és karikatúraszerű, gyakran szürreális, bizarr, félelmetes hatást keltő maszkokat viselnek, hol csecsemőket, hol aggastyánokat jelenítenek meg.

 

 

 

De az Infinita azért is megdöbbentően eredeti, mert a csecsemőkben éppúgy képes bemutatni az időseket, mint az időskori szomorúságban a gyermeki mesevilágot.

 

 

süti beállítások módosítása