Mese a függőség gyomrában - Újra Pécsett rendezett Anger Zsolt

A függőség témája napjainkban nagyon aktuális, többeket érint mint gondolnánk. Ebben a témában született különleges előadás Pécsett.  

 
Kiss Tibor, a Quimby énekese így ajánlja az előadást:
 
“Hiteles szürreális mese a függőség gyomrában. A minket elnyelő tehetetlenségünk, úttalanságunk és reményeink kereszttüzében zajló emberi kalandról. Az életről innen.”
 

IMG 1203

Ajánló az előadás elé:

Az Addikt végleges szövegét Szücs Zoltán Addictus című színdarabja nyomán Anger Zsolt, a rendező és a társulattagjai is alakították, írták. A próbafolyamat során, közös munka eredményeképp született az az előadás, melynek bemutatóját október 8-án láthatja a közönség.

 
SER 0781
 

Mindnyájan függők vagyunk. Kinek-kinek más és más függőségének tárgya: társ, pénz, információ, kütyük, szex, nikotin, adrenalin, munka, alkohol, drogok... hosszan lehetne sorolni. Ez a darab a pusztító függőségről szól. A szerző Szücs Zoltán maga is végigjárta ennek poklát. Pécs mellett több rehabilitációs intézmény is működik, melyek mint valami zarándokhelyek újra és újra megtelnek eltévedt emberekkel, akik arra szánták el magukat, hogy változtassanak életükön, és kitörjenek a gyilkos szerek rabságából. Sokaknak sikerül. Sokak örökre elvesznek. Ez a színdarab nem róluk szól. Hanem rólunk, mindnyájunkról, akik nem találjuk magunkat, nem ismerjük fel saját szabadságunkat, és a szabad akarat erejét. Mindnyájan függők vagyunk. Sírjunk és röhögjünk magunkon ezen az estén. Aztán majd csak lesz valahogy… (Anger Zsolt)

 

IMG 1519

 

 

Addikt
 
Szücs Zoltán Addctus című színdarabja nyomán írta Anger Zsolt és a társulat
 
Bemutató: 2016.10.08. Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínháza
 

Gabi      Köles Ferenc

Kriszta   Darabont Mikold

Ákos     Vidákovics Szláven

Karesz   Tóth András Ernő

Zsolti    Szabó Márk József

Lacika   Baki Dániel

Kata      Vlasits Barbara

Robi     Urbán Tibor

Bea       Stubendek Katalin

Kata anyja          Füsti Molnár Éva

Feri atya            Stenczer Béla

Körzeti rendőr     Bánky Gábor

 

Díszlettervező     Erdős Júlia Luca

Jelmeztervező      Fekete Kata

Ügyelő  Krajcsovics Csaba

Súgó     Schrämpf Mária

Rendezőasszisztens          Frank Fruzsina

Rendező     Anger Zsolt 

 

süti beállítások módosítása