Krimi a KOMA Bázison Zrinyi Gál Vincével és Szabó Zoltánnal

Szeptemberben mutattatta be a KOMA Bázis új, szórakoztató előadását a Mesterdetektív című krimit.

"...Jöjjön be! Helyezze magát kényelembe!

Úgy tudom, hogy dugja a feleségem.

-Így van.

-Helyes. Akkor ezt tisztáztuk."

 

IMG 2032k

 

Ajánló a darab elé:

 

Két színész. Két férfi. De hány szerep?A játszma tényleg egy nőért és a férj vagyonáért folyik?

Meddig mennek el a harcban a felek, milyen álarcokat hajlandók viselni a másik megalázásáért, hogy az összekösse őket a végén? Férj a szerető, a sztáríró a munkanélküli színész ellen. Elválik, hogy csak a pénz számít-e, vagy csak az nem.

A Mesterdetektív című sikeres filmek eredeti, színpadi változatát, egy igazi szórakoztató krimit láthatnak a KOMA Bázison.

 

IMG 2100k

 

Kritikus szemmel az előadásról:

 

"A történet fordulatos és elgondolkodtató, ezért folyamatosan fennmarad a feszültség, eloszlatva azt a kétséget, hogy vajon Szabó Zoltán és Zrinyi Gál Vince a két szereplős darabot díszlet és kellékek nélkül játszva idővel nem válik-e unalmassá.

 

Ezzel az egyszerűsítéssel, ami igazából nehézség egy színházi előadásban, természetesen kihívás elé állítják magukat, a nézőknek viszont szabadon szárnyalhat a fantáziája a pergő párbeszédek közben. Ráadásul mindenki tökéletesen azt a látványt kapja, ami számára a leginkább jellemezheti a milliomos házát és csodás életét. (...)

 

Igazi összeszokott páros, minden apró mozdulat, hangsúly és rezdülés árulkodik arról, egymásra hangolódtak és úgy játszanak a másikkal, ahogy éppen aznap este kedvük tartja. Ettől aztán a néző is belekerül az izgalmas játékba, minden előttük és közöttük történik, ahogy a valós életben is, csak győzzük felfogni az árulkodó jeleket." (Szerző: Kiss Mónika)

 

IMG 2051k

 

Anthony Shaffer: Mesterdetektív

 

szereplők: Szabó Zoltán, Zrinyi Gál Vince

dramaturg: Mattyasovszky Zsolnay Bálint

rendezőasszisztens: Anka Kristóf

jelmez: Pirityi Emese

fény: Szász Antal

Előadások: 2016. október 14. 19.30, november 17. 19.30

 

 

süti beállítások módosítása