A Recirquel nyitja az évadot a cirkusz montreali fellegvárában

A Recirquel Társulat kéthetes előadássorozata nyitja meg október 12. és 22. között az új évadot a cirkuszművészet észak-amerikai központjának, egyben az újcirkusz műfaj fellegvárának számító montreali La TOHU-ban.

    

A világhírű Cirque du Soleil által alapított, 1400 férőhelyes kőszínházban, ahol az év minden napján újcirkuszi produkciókat láthat a közönség, tíz alkalommal lesz látható a magyar társulat Cirkusz az éjszakában című előadása - olvasható a csoport közleményében.


recir

   

 A Vági Bence által írt és rendezett produkcióban a klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet foglal el a tánc és a színészmesterség jelenléte, valamint a látványvilág és az egyedi élőzene is. A sajátos kelet-európai cirkuszi műfaj zenei világát Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző alkotta meg.
    

A Recirquel montreali fellépését követően novemberben a spanyolországi San Sebastianban, a Viktória Eugénia Színházban vendégszerepel, a magyar közönség pedig október végén és decemberben a Müpában találkozhat újra a társulat előadásaival.
    

A 2012-ben Budapesten alakult első magyar újcirkuszi társulat az elmúlt években kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereket ért el, négy egész estés előadása a bemutató óta telt házzal fut Budapesten, de visszatérő fellépője lett az európai és tengerentúli színházaknak is.
    

A kizárólag magyar artistákból, tánc- és előadóművészekből álló csoport tavalyi párizsi turnéjával a szakma és a közönség elismerését egyaránt kivívta, Párizsi Éjjel című produkciójukat több helyi lap is méltatta.

 

süti beállítások módosítása