"Örökéletű" nők - Musical-gála a Nők Lapjával és Janza Katával

Júlia, Sisi, Marie Antoinette, Scarlett O"Hara egy színpadon: "örökéletű" nőket láthatnak a Nők Lapja decemberi gálaműsorában a MÜPA-ban, mások mellett Janza Kata előadásában. Lapszemle.

December 7-én a MÜPA-ban varázslatos asszonyok, népszerű musicalek hősnői - Marie Antoinette, Elisabeth, az Elfújta a szél Scarlettje - elevenednek meg a Budapesti Operettszínház nagyszabású műsorában. Részleteket láthatnak még a Fame, a Mozart!, a Rómeó és Júlia, az Abigél, A Notre-Dame-i toronyőr, valamint a legújabb, Lady Budapest című musicalből is, amely az 1956-os magyarországi forradalom idején játszódó izgalmas történet egy angol grófnő, egy sebesült magyar forradalmár és egy orosz őrnagy szerelmi háromszögéről. A műsor főhajtás a női szépség és a szerelem előtt.

 

A Nők Lapjában Vadas Zsuzsa kérdésére Kerényi Miklós Gábor rendező elárulta, hogy ezúttal azt szeretnék megmutatni, hogy a musical klasszikus, és az érdeklődést folyamatosan felkeltő nőalakjainak milyen hatásuk volt a férfiakra, a világra, hogyan lettek legendák.

"Esmeralda a szépségével, kedvességével babonázta meg a torzszülött, embergyűlölő Quasimodót, Vetsera Mária örökre megtartotta Rudolf trónörököst, aki inkább a kettős öngyilkosságot választotta, mintsem felséges apja parancsára lemondjon róla. Nagyon érdekes a legújabb musicalünk, a Lady Budapest története is, amely az 56-os forradalom alatt, s az azt követő kaotikus időszakban játszódik, és ebből sem hiányzik a szerelem. Október 21-én mutatjuk be, a forradalom évfordulójára emlékezve, igazi sztárszereposztásban. Ebből is hallhat részletet a gálaműsor közönsége és még sok másból, sőt lesznek meglepetések is" - mesélte az Operettszínház művészeti vezetője.

 

1920x850 15367 adventi musicalgala 161207 01

 

 Kerényi Miklós Gábor arra is kitért, hogy szeretnék még szorosabban magukhoz fűzni a nők legszélesebb, legszínesebb rétegét, a lap olvasóit:

"Tavalyi közös gálaestünk műsorát a leghíresebb operettekből állítottuk össze, ott is a női szerepekre és a szerelemre helyezve a hangsúlyt, és nagy sikere volt. Remélem, most sem lesz másként. Úgy gondoltuk, hogy a nők nagy megértéssel fogadják az olyan előadást, amely piedesztálra emeli a nőiség, a női egyenjogúság és a női varázslat fontosságát."

 

Janza Kata, aki a tavalyi Operett Gála háziasszonya volt, most musicalre váltott, és énekel. Többek között a Lady Budapestből, amelynek címszereplője, Vágó Bernadettel kettős szereposztásban. A korábban a Bakáts téren Utazás címmel bemutatott musical megújult előadása a Lady Budapest, és Kata még rajongóként látta azt a régi darabot is. "Ültem a nézőtéren, néztem a "nagyokat", és arról álmodoztam, milyen jó lehet ilyen szerepekben játszani. Sajnos a csodás Kocsák Tibor-musicalek mindig elkerültek, és amikor hallottam, hogy ismét bemutatunk egyet, nagyot dobbant a szívem: lehet, hogy most én következem? Amikor Somogyi Szilárd rendező kimondta a nevemet, madarat lehetett volna fogatni velem. Pláne, hogy Veres Pál forradalmárt Szabó P. Szilveszter alakítja, régi, összeszokott partnerek vagyunk, vele élmény két órán keresztül igazi nőként, őrült szerelmi állapotban együtt lenni. Sokat köszönhetek neki és Földes Tamásnak - színpadon ők tettek engem igazán nővé" - mesélte a Nők Lapjának.


A színésznő azt mondja, jelenleg a Lady Budapest, vagyis az angol Lady Ashton a kedvenc szerepe, aki mindent elkövet, hogy szerelmét, Veres Pált, a sebesült forradalmárt kimenekítse az országból.

"Az Átrium Film-Színházban tavaly bemutatott Nők az idegösszeomlás szélén című musical, Almodóvar filmjének színpadi változata az újdonságával ragadott meg, a Rómeó és Júliában eljátszhattam első anyaszerepemet. Nincs olyan, amit ne szeretnék." - tette hozzá.

 

Azt is elárulta, hogy karácsony után a társulat egyik fele külföldön vendégszerepel:"Mi Szilveszterrel átköltözünk a Raktárszínházból a nagyszínpadra, a Jövőre, Veled, Itt! című, kétszemélyes darabunkkal. Ez is titkos vágyam volt - a nagyszínpad ezzel a darabbal -, most aztán egész nap játsszuk, délután, este, és utána még egy gálaműsor is lesz."

 

1600x400 PJ29126

 

Dolhai Attila is fellép a gálán. Elfoglalt, most például Tasziló szerepét próbálja a felújított Marica grófnő című operettben.
"Testhezálló, izgalmas figura. Várom, hogy a bőrébe bújjak. Tavasszal A víg özvegy Danilójaként leszek látható, egyelőre csak barátkozom a szereppel, de nagyon várom. Közben a Miskolci Nemzeti Színházzal közösen játsszuk a Viktórianagyoperettet, ami régi kedvencem. Az évadkezdés ennek a felújítópróbáival és némi miskolci ingázással telik" - avatott be.

 

Dolhai Attila kiemelte, hogy a Nők Lapja-gálán tavaly Miklósa Erikával lépett fel: "Vele ritkán tudunk találkozni, ezért mindig kihívás és persze nagy élmény, ha együtt koncertezhetünk. Ahogyan az is, amikor egy összeszokott csapattal, közvetlen kollégáimmal csinálhatunk egy gálát, ami nemcsak a közönségnek szerez örömet, hanem nekünk is. Ilyen lesz a decemberi gála a Müpában. Idén a musicalre építünk, kíváncsian várjuk, milyen sikerrel fogadják majd a nagy musicaljeink ismert slágereit, és persze a meglepetéseket."


A decemberi musical-gáláról a Nők Lapjában olvashatnak többet.

 

A szereplők pedig Janza Kata, Dolhai Attila, Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Nádasi Veronika, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Veréb Tamás, Kocsis Dénes, Gubik Petra lesznek.

 

 

süti beállítások módosítása