A varázsfuvola Londonban - Vendégségben Alföldi rendezése

Az Armel Opera Festival meghívást kapott Londonba, a Hackney Empire Színházba.

Október 21-22-én Mozart A varázsfuvola című operáját láthatja a közönség Alföldi Róbert rendezésében, október 23-án pedig Fischer Ádám vezényletével adnak ünnepi koncertet a Dán Kamarazenekar közreműködésével.

 

A varázsfuvola a Szegedi Nemzeti Színház produkciója, amely a 2015-ös Armel Opera Festivalon két díjat kapott. A nemzetközi zsűri a francia Marlène Assayag koloratúr szopránnak az Éj Királynője szerep kiváló megformálásáért és kimagasló énekesi teljesítményéért a Legjobb Énekes díját adományozta.  Az előadás megkapta az ARTE Közönségdíjat is, az Arte Concert weboldalán leadott legtöbb szavazat alapján. 

 

Az Armel Opera Festival többségében külföldi operaházakkal együttműködve minden évben öt új bemutatót tart Budapesten, amelyeket az ARTE Televízió élőben közvetít, majd a fesztivál weboldalán szavazhatnak a nézők a legjobbnak tartott előadásra.

 

Varazsfuvola 179

Fotó: Kállai-Tóth Anett

 

Emlékkoncert az ’56-os magyar Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulóján


Idén október 23-án ünnepi koncertre várják szeretettel a Londonban élő magyarokat és a zeneszerető brit közönséget a Hackney Empire Színházba. A jubileumi koncerten a Dán Kamarazenekart a neves karmester, Fischer Ádám vezényli.  Műsoron az ‘56-os események szimbolikus műve, Beethoven Egmont nyitánya, és két csodálatos Mozart mű, a Prágai szimfónia (No. 38-as D-dúr szimfónia) és a Jupiter szimfónia (No. 41. C-dúr szimfónia) lesz hallható. Az Armel Opera Festival a múlt évben tartott először Londonban ünnepi koncertet az 1956-os forradalom emlékére. A helyszín a Cadoghan Hall volt. 

 

Az elmúlt 18 év során Fischer Ádám többször dolgozott  a Dán Nemzeti Kamarazenekarral. Mozart interpretációjukat világszerte elismerik, 2015-ben pedig Mozart szimfóniáiról készült felvételeik az év legjobb klasszikus antológiája kategóriában elnyerték a nemzetközi zenekritikusok ICMA-díját.


A Dán Nemzeti Kamarazenekar és vezető karmestere, Fischer Ádám jelenleg Beethoven szimfóniáinak felvételein dolgoznak. A koncerten azonban a szimfóniák helyett Beethoven Egmont-nyitánya kap főszerepet. Az 1956-os forradalom idején Beethoven műve jelentette a zenei találkozási pontot a szovjetek elleni lázadásban. A forradalom utolsó napjaiban a Magyar Rádió folyamatosan a nyitányt játszotta. Beethoven nyitányát a mai napig a magyar nép szovjet elnyomás elleni küzdelmének jelképeként tartják számon.

 

süti beállítások módosítása