Alkotói-díjat kapott Schneider Jankó

Véget ért Kecskeméten a Magyarországi Bábszínházak 13. Találkozója.

A rendezvény hivatalos programjában öt nap alatt 19 bábszínház és magántársulat összesen 29 előadását láthatta a Találkozón résztvevő szakmai közönség.  A Színház –és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakos hallgatói is lehetőséget kaptak arra, hogy egy-egy produkcióval bemutatkozhassanak a Találkozó off programjában. Kecskemét főterén pedig két napon át szabadtéri előadások és interaktív játékok színesítették a rendezvény kínálatát.

 

Schneider Janko

 

A Magyarországi Bábszínházak Találkozója ezúttal sem válogatott produkciókat hívott meg. Bemutatkozási, megmérettetési lehetőséget biztosított a műfaj valamennyi művelője számára. A résztvevők minden nap szakmai beszélgetések keretében vitatták meg a látottakat. A beszélgetéseket Novák Eszter, Ascher Tamás, Lendvay Zoltán, Jászay Tamás, Marek Waszkiel és Vidovszky György segítette.

 

A Magyar Bábművész Szövetség hagyományosan minden Találkozón átad egy díjat, amellyel társulatokat, színészeket, alkotókat részesít elismerésben.
2016-ban a szövetség „Alkotói díját” Schneider Jankó érdemelte ki. Munkái közül a XIII. Találkozón, a Tessék engem megmenteni! című előadás,  valamint a Torzonborz 2- Torzonborz visszatér című produkció volt látható.  Előbbi a debreceni Vojtina Bábszínházban került bemutatásra, míg utóbbi a pécsi Bóbita Bábszínház nagy sikerrel futó előadása.

 

A Magyarországi Bábszínházak XIII. Találkozójának megrendezését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. 

 

 

 

süti beállítások módosítása