'Szilvalé rongyő' - Mágnás Miska Kecskeméten!

Megkezdődtek a Mágnás Miska próbái a kecskeméti Katona József Színházban. Az évad nagyoperettjének bemutatója november 18-án lesz.

 

A kecskeméti színház ajánlója:

 

A Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legnépszerűbb darabja. Címszereplője igazi komikus figura: Miska (Szemenyei János) talpraesett lovászfiú, aki a szemünk láttára változik előkelő arisztokratává. Párjából, a konyhalányként szolgáló Marcsából (Hajdú Melinda) pedig ugyanilyen gyorsan válik flancos dáma.

 

Miért? Mert a szépséges Rolla grófkisasszony (Dobó Enikő) családja hallani sem akar arról, hogy lányuk a snájdig mérnök, Baracs István (Orth Péter) felesége legyen. A fiatalok érdekében összefog a környezetük, és ügyes cselszövésük révén győz az igaz szerelem.

 

kecsk


1916-ban, 100 évvel ezelőtt látott napvilágot a Mágnás Miska, az ország akkori legkiválóbb táncos- komikusának, Rátkai Mártonnak írott operett. Az érzelmes, mulatságos történetet olyan slágerek kísérik végig, mint a „Cintányéros cudar világ” vagy a „Hoppsza Sári”.


A főbb szerepekben színpadra lép: Réti Erika, Kőszegi Ákos, Csapó Virág, Sirkó László, Nagy Viktor, Zayzon Zsolt, Pál Attila, Aradi Imre, Jablonkay Mária, Váry Károly, Puskás Gyula, Sirkó Anna, Patyi Szilvia.


A díszlettervező Debreczeni Borbála, a jelmezeket Tihanyi Ildikó jegyzi, a koreográfus Barta Dóra, a zenei vezető pedig Károly Kati.
A produkció rendezője Rusznyák Gábor.


Bemutató: 2016. november 18.

 

süti beállítások módosítása