Művészek adnak koncertet a sajtószabadságért, a Népszabadságért

Október 22-én 15.30-tól 18 óráig, a Vörösmarty téren!

koncert

 

KONCERT

 

Az eseményt civilek és művészek kezdeményezték, a szervezésben a Kettős Mérce segít a Népszabadság Zrt. Dolgozóinak Kulturális, Szociális és Segélyező Egyesülete közreműködésével.

 

Fellépők: Kistehén, Jónás Vera, Jordán Adél és a Puszi, Bornai Tibor, Pajor Tamás, Dés László, Farkas Franciska és Fodor Tamás színművészek, Nyári Zoltán operaénekes, Magamnál jobban kórus, Vörös Eszter (bandoneonos).

 

Műsorvezető: Veiszer Alinda riporter és Szikszai Rémusz színész-rendező

 

Az eseményt beszédével Csepelyi Adrienn, a Népszabadság újságírója nyitja meg, és Hargitai Miklós, a Népszabadság újságírója, a lap dolgozói szakszervezetének titkára zárja.

 

Facebook-esemény itt.

 

harman

 

KÖNYV

 

"Gyorsan és titokban - így tették tönkre Magyarország legnagyobb politikai napilapját. Válaszul mi építkezni kezdtünk.  Talán még nem hoztak össze olyan gyorsan koncertet, mint a szombati és nem született meg olyan gyorsan könyv, mint a Felfüggesztettek szépirodalmi antológia, amelynek elkészítése az ötlettől a nyomdába kerülésig két napot vett igénybe. A kötetben szereplő közel 50 kortárs magyar író és a koncert fellépői nemcsak a Népszabadsággal vállalnak szolidaritást, hanem a sajtószabadság mellett is kiállnak" - közölte velünk a Népszabadság szerkesztősége.

 

A Felfüggesztettek könyv szerzői: Áfra János, Babiczky Tibor, Bartis Attila, Bódis Kriszta, Bruria Zsuzsa, Dalos György, Farkas Péter, Fáy Miklós, Fiala János, Garaczi László, Gyukics Gábor, Háy János, Kántor Lajos, Kemény István, Kiss Noémi, Kiss Tibor Noé, Kukorelly Endre, Lángh Júlia, Molnár Péter, Nádas Péter, Nagy Gergely, Németh Gábor, Odze György, Papp András, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Potozky László, Röhrig Géza, Sajó László, Sándor Iván, Schein Gábor, Szántó T. Gábor, Szilágyi Ákos, Szilasi László, Szlukovényi Katalin, Tábor Ádám, Takács Zsuzsa, Térey János, Tompa Andrea, Vámos Miklós, Várady Szabolcs, Wirth Imre, Závada Pál, Zoltán Gábor

 

felfuggesztettek borito

 

A könyv egyelőre nem kerül bolti forgalomba, de megrendelhető a nepszabadsagegyesulet@gmail.com címen, illetve megvehető szombat délutáni Művészek a sajtószabadságért koncerten a Vörösmarty téren. A kötet ára 3645 Ft, kiadója a Népszabadság Zrt. Dolgozóinak Kulturális, Szociális Segélyező Egyesülete, a bevétel az Egyesületet támogatja.

 

 

 

süti beállítások módosítása