A bagoly, aki félt a sötétben - Új gyerekelőadást mutat be a Kolibri

A bagoly, aki félt a sötétben címmel új gyerekelőadást láthat a közönség a Kolibri Színházban; a félelmek, szorongások legyőzéséről szóló, Jill Tomlinson műve alapján készülő produkció bemutatóját szombaton délután tartják a Kolibri Fészekben.

    

A Szívós Károly rendezésében látható, 5-9 éveseknek ajánlott előadásban Nizsai Dániel, Tisza Bea és Mult István játszik.

 

IMG 1933

    

Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben című műve alapján készülő új bemutatónk főszereplője Hupp, a kis gyöngybagoly, akinek számos jó tulajdonsága mellett van egy rossz is: fél a sötétben. Éjszakai bagoly lévén ez a félelem sok mindenben meggátolja, ezért meg kell tanulnia legyőzni. Ebben nemcsak szülei segítik őt bátorításukkal, hanem új barátai is, akik megmutatják neki, mi mindenre jó a sötétség…

 

„A gyermeki borzongás teljesen természetes dolog. A félelem, mint sok más pozitív és negatív érzelem, egyszerűen az élethez tartozik. Tehát nem probléma, ha a gyerekek időnként bizonytalanok, bátortalanok, esetenként saját maguknak kreálnak félelmetes lényeket, legyőzendő akadályokat. Ugyanakkor érdemes megmutatni nekik, mi az, amit le kell és le lehet győzni, és hogy a világ akkor teljes, ha ezekkel a félelmekkel együtt egyensúlyoznak benne” - olvashatjuk a darab leírásában.

 

Szívós Károly, az előadás rendezője szerint a történet egyik fontos mondandója, hogy miközben a szülők szeretettel óvják, etetik, tanítják gyermeküket, igyekeznek támogatni abban is, hogy saját tapasztalatokra tegyen szert és önállóan küzdje le félelmeit, szorongásait. „Az idegenekkel való találkozások a kisbagoly számára új barátságokat és ismereteket hoznak, amelyek mind erősítik a személyiségét, és rádöbbentik arra, hogy a világ tele van felfedezhető és megismerhető szépségekkel” – fogalmazott a rendező.

 

Az előadás zenéjét Nyitrai László szerezte, a videó-animációt Bodnár Zoltán készítette, a báb-, díszlet- és jelmeztervező Orosz Klaudia. Játsszák: Nizsai Dániel, Tisza Bea és Mult István.

 

Bagoly, aki félt a sötétben bemutatója 2016. október 22-én 15 órakor lesz a Kolibri Fészekben.

 

Az előadás október 24-én és 25-én, valamint november 5-én, 7-én és 8-án is látható a Kolibri Fészekben.

 

süti beállítások módosítása