Az angyalok nem sírnak - Egerben is '56-ra emlékeznek

A Gárdonyi Géza Színház is megemlékezik az 1956-os eseményekről: Fehér István rendezésében mutatják be Kiss József Az angyalok nem sírnak című drámáját október 23-án, délelőtt a városi ünnepségen.

angyalok

Fotó: Gál Gábor


A szerző így ír az előadásról:

 

'Két ifjú felkelő bedörömböl egy „tisztes polgári” lakásba, hogy a jó fekvésű ablakban lőállást alakítsanak ki. Hoznak magukkal üvegeket és benzint is, hátukon géppisztoly. Csak két nő van otthon, egy lány és a mostohaanyja. Nem örülnek a látogatásnak. A vidáman készülődő fiúkat nem is tudják lebeszélni őrültségnek tűnő vállalkozásukról. Az ÁVH-s apa is hazatér. És a tankok is közelednek…


1956 októberének utolsó napjai, és novemberének közepe. A győzelem, a szabadság, az együvé tartozás mámora, majd a leigázottság, a rabság, a tehetetlen düh pokla. Két nap. Két világ. Egy fiú és egy lány. Egy férfi és egy nő. Egy kisfiú és egy orosz tiszt. Egy bátor legény és egy orvlövész. A megtorlás sötétje és az örök szabadság ragyogása. A halál és az élet körforgása. Az „élet” és a Lét párhuzamos misztériuma. A Sors' – fogalmaz Kiss József.

 

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

 

süti beállítások módosítása