Terike & Irén - Felolvasószínházi premiert tartott a K.V. Társulat

Október 25-én mutatta be a K.V. Társulat Terike & Irén című feolvasószínházi előadását Markó Róbert rendezésében a Trafóklubban.

 

Idén augusztusban két nő adóellenőrnek adta ki magát egy fodrászszalonban, hogy póthajat csikarjanak ki maguknak a személyzettől. Az ő történetük ihlette meg a K.V. Társulatot, akik végiggondolták, mi vihette rá a két hölgyet tettükre. Felolvasószínház Terikéről és Irénről, magányról, kiszolgáltatottságról, kétségbeesésről, mai Magyarországról.

 

terike iren

Fotó: Liptai Krisztina

 

Az események egyszerre szövevényesek, mulatságosak és rendkívül drámaiak; arra fókuszálnak, hogy vajon mi visz rá két javakorabeli nőt 2016-ban, Magyarországon, egy látszólag értelmetlen cselekedetre. A kortárs darabok és aktuális társadalmi problémák színházi vizsgálata iránt kezdettől fogva elkötelezett K.V. Társulat a szöveg felolvasószínházi változatával Markó Róbert rendezésében új színházi bemutatót készít elő.

 

A társulat 2007 óta működik folyamatosan, alapítói és művészeti vezetői Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina, akik előtte hosszú évekig a kaposvári Csiky Gergely Színházban játszottak. Nyitott műhelyt hoztak létre, melyben meghívott vendégekkel – színészekkel és rendezőkkel – dolgoznak. Előadásaikat a női látás és gondolkodásmód, női témák fókuszba állítása, tabutémák feldolgozása jellemzi. A társulat repertoárján kizárólag kortárs, a mának és a máról szóló darabok szerepelnek. Produkcióik budapesti játszóhelyek mellett – Stúdió K. Színház, Kolibri Színház, Rózsavölgyi Szalon – vidéki és külföldi színházak műsorán is szerepelnek, rendszeresen vesznek részt hazai és külföldi színházi fesztiválokon.

 

Eddig tíz kortárs magyar és nemzetközi darab ősbemutatóját tartották Budapest különböző játszóhelyein: Thália Színház, Nemzeti Színház, Kolibri Színház, Rózsavölgyi Szalon, Jurányi Ház, MU Színház, Marczibányi téri Szabadidőközpont, Spinoza, FILC. Olyan kiemelkedő rendezőkkel dolgoztak együtt, mint Novák Eszter, Pelsőczy Réka, Rába Roland, Czukor Balázs, Gigor Attila, Göttinger Pál, Tengely Gábor, Romankovics Edit és Ördög Tamás.

 

terike iren 2 

 

K.V. Társulat:

Terike & Irén 
felolvasószínházi bemutató

 

2016.10.25. 20.00
Trafóklub


Játsszák: Némedi Árpád, Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina
Dramaturg: Nagy Orsolya
Író-rendező: Markó Róbert

 

süti beállítások módosítása