Hajduk Károly Don Juanként istenkísért a Pestiben

Hajduk Károly nem először alakítja az ellenállhatatlan erővel végtelenbe törő hőst. A Pesti Színház november 4-ei bemutatóján Hegedűs D. Géza adja a szolgálóját.

Kovács D. Dániel rendezésében és Ungár Júlia fordításában mutatja be a Pesti Színház Bertolt Brecht – Molière: Don Juan című darabját. A fiatal rendező először tavaly a Haramiák című előadással mutatkozott be a Váci utcai színház nézői előtt.  

A színlap tanúsága szerint: Don Juan a sokfélében az egyedit, a végesben a végtelent keresi. Megszállottan tör egyre nagyobb és nagyobb célok felé. Arra kíváncsi, hogy mit engedhet meg magának, meddig mehet el, hogy hol az a bizonyos határ. S mégis ki tudna ellenállni egy ilyen férfinak?

hajduk.jpg      Hajduk Károly a Don Juan olvasópróbáján (fotó: Szkárossy Zsuzsa)

Hajduk Károly korábban Bodó Viktor rendezésében játszotta Don Juant a budapesti Katona József Színházban. Mostani partnerei többek között Lukács Sándor, Varju Kálmán, Hegymegi Máté, Kerekes József és Bach Kata lesznek. Hegedűs D. Géza, aki Don Juan szolgálóját, Sganarelle-t alakítja, Hajduk Károly osztályfőnöke volt a Színműn.

Már akkor biztos voltam benne, amikor kiválasztottam az akkori 900 jelentkező közül, hogy egészen unikális színészjelenség lesz. Eddigi pályája pedig bizonyítja, hogy valóban az” – mondta Hegedűs D. az első találkozásukról. A két figura viszonyáról is árulkodott: „Olyanok vagyunk az előadásban, mint a fény és az árnyék, az égi és a földi, egymást feltételező két alak”.

süti beállítások módosítása