Orlando - Egy nővé lett férfi története a Jurányiban

Virginia Woolf Orlando című regényét állítja színpadra a Trojka Színházi Társulás Petrik Andrea főszereplésével a Jurányi Inkubátorházban.

Az Orlando egy férfi történetét meséli el, aki harmincéves koráig férfiként él, majd feleségét egy mészárlás következtében elvesztve nemet vált, és nőként próbál új életet kezdeni.

orlando_pr_domolky_daniel_print_rgb_013.jpgPetrik Andrea (fotó: Dömölky Dániel)

Orlando nem a hagyományosnak mondható cselekvő főhős: ő megfigyel. Szerelmes szemlélő, akinek az a sors jutott, hogy örökké éljen, és örökké keresse a férfiban a nőt, és a nőben a férfit. Az adaptációnk arra tesz kísérletet, hogy a művet izgalmas és feszült drámává alakítsa a fizikai színház hatáseszközeire építve ” – mondta a készülő produkcióról Kerékgyártó Yvonne, az előadás dramaturgja.

Lady Orlando szerint minden lépésünk, minden döntésünk alapja a vágy, hogy kifejezzük magunkat másokban, önmagunk előtt - áll az előadás felvezető szövegében.

A Trojka Színházi Társulás 2013-ban alakult meg Soós Attila vezetésével. Elmondásuk szerint az alkotófolyamatuk során olyan irodalmi szövegeket választana, melyek színpadra alkalmazása nem nyilvánvaló elsőre. Az adaptáció során az adott regényt, novellát a személyes értelmezésükkel alakítják át. Ennek hozadéka az aktuális darab mozgásnyelve képről képre. A képek maguk a jelenetek, melyek az aktuális darab zenei kompozícióját generálják.

trojka_orlando_olvaso_soos_attila.jpg      Soós Attila (fotó: Balázs István Balázs / Jurányi)

Az Orlando szereplői  - Petrik Andrea mellett - Egyed Bea, Sztarenki Dóra és Mészáros Piroska. A látvány Pázmány Virág, a jelmez Szlávik Júlia munkája. Zeneszerző: Tarr Bernadett. Az előadást Soós Attila rendezi.

Az előadás bemutatója december-1-én, este 7 órától lesz a Jurányi Inkubátorházban.  

süti beállítások módosítása