Olyan bizonytalanok! Vagy mégsem?

Cájtstükk, avagy a Bizonytalanok címmel tart ősbemutatót a k2 Színház az Átrium Film-Színházban, november 15-én. 

Az alcímben azt ígérik, hogy a sötétben fognak maszatolni. Hogy ez pontosan mit jelent, az a színlapból sem derül ki: "A színház volt már vallási ceremónia. Volt már politikai fórum. A nép hangja. Királyok kedvtelése. Propaganda. Oktatási eszköz. Sznob értelmiségiek szellemi maszturbációs kukkoldája. Üres szórakoztatás. Időtöltés, ha épp nem megy semmi jó a moziban. Pártok palotája. Randihely. Mígnem eljött a k2 Színház előadása az Átriumban, ami mindez együttvéve, sőt még jóval több is, de legalább annyira értelmetlen.  Vagy mégsem?

Mi van, ha egy előadás képes megváltoztatni mindent? Mi történik, ha e korokon átívelő művészeti tevékenység képes átszakítani minden falat? Ha tétlenségünk és közönyünk pusztán annak a folyamatnak a terméke, amely az első törzsi rituálé óta tartott a tökéletes, mindent eldöntő színházi történés létrejöttéig? Ha nem is tudunk róla, de minden eddigi színházművészeti megmozdulás egy bizonyos irányba mutatott: az első eljövetel felé, a reveláció színháza felé, a megkérdőjelezhetetlen és aktuális tudásunk szerint felfoghatatlan és elképzelhetetlen közösségi megmozdulás felé, amely meghatározza mindazt, amit múltnak, jelennek és jövőnek hívunk? Mi történik, ha valami történik?" - kérdezik.

k2.jpg

Az előadásban szerepel Bíró Kriszta, az Örkény Színház színművésze is. A 7óra7 megkérdezte a két rendezőt, Benkó Bencét és Fábián Pétert, hogy miért éppen őt hívták."Hívtunk előtte más, nagy színésznőket, de nem értek rá. Úgyhogy vele dolgozunk és borzasztó, mert soha nem ér oda próbára időben, nem főz nekünk meglepetés-vacsorát, nem szól hozzá rengeteg konstruktív megoldási javaslattal a próbákhoz, nem hoz minden próbára két kiló milka csokit meg pilóta kekszet, nem segít rengeteget dramaturgiai kérdésekben és úgy egyáltalán, nem próbál teljes önátadással, teljes alázattal. Vicceltünk. Igazából mindig odaér időben, szokott csinálni meglepetés-vacsorát, nagyon sok konstruktív megoldási javaslata van a próbákon, milka csokikat és pilóta kekszeket is hoz állandó jelleggel, a dramaturgiai kérdések megoldásában élen jár és teljes mértékű önátadással és alázattal képes próbálni. Meg hát jelezte pár hónapja, hogy szívesen dolgozna velünk. Ez ilyen szerelem" - válaszolták.

Bíró Krisztán kívül Boros Annát, Borsányi Dánielt, Domokos Zsoltot, Gyöngy Zsuzsit, Horváth Szabolcsot, Piti Emőkét és Viktor Balázst is láthatják a nézők. A díszlet Jeli Sára Luca, a jelmez Palánki Hedvig munkája. 

A Cájtstükk, avagy a Bizonytalanok a november 15-i bemutatót követően november 16-án is látható lesz az Átrium Film-Színházban.

süti beállítások módosítása