Fesztiváldíjas előadások vendégségben

A Proton Színház Látszatélet című előadása Franciaországba, a kaposvári Szigorúan ellenőrzött vonatok a Nemzetibe, A csemegepultos naplója Szombathelyre látogat.

A csemegepultos naplója Ötvös András egyszemélyes előadásában a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében lesz látható november 21-én. A Gerlóczy Márton regényéből készült előadásával Ötvös András tavaly a tatabányai MOST FESZT legjobb alakításért járó díját vihette haza.

a_csemege.JPGÖtvös András A csemegepultos naplójában (fotó: Takács Attila)

A németországi vendégjátékok után november 23. és  25. között Lille-be utazik Mundruczó Kornél rendezése, a Látszatélet, amely a magyar színikritikusoktól legutóbb a legjobb díszlet díját nyerte el. Az előadás immár harmadik alkalommal kapott meghívást a Proton Színház koprodukciós partnere, a La Rose des Vents által szervezett NEXT Fesztiválra: a Szégyen tavaly, a Demencia pedig 2014-ben volt látható a francia közönség előtt. Magyarországon legközelebb december 8-án, 9-én és 10-én látható a Trafó Kortárs Művészetek Házában. A Látzsatélet szereplői: Monori Lili, Rába Roland, Láng Annamária, Jéger Zsombor valamint Kozma Dáriusz és Gerendás Ruben váltott szereposztásban.

latszat_rev_marcell_proton_szinhaz.JPGRába Roland az előadásban (fotó: Rév Marcell / Proton Színház)

Bérczes László kaposvári rendezése, a 2015-ös POSZT-on négy díjjal is elismert Szigorúan ellenőrzött vonatok november 28-án a Nemzeti Színházban vendégeskedik. A Hrabal-mű főbb szerepeiben Fehér László, Hunyadkürti György, Kelemen József és Szvetnyik Kata lépnek színpadra.

 

süti beállítások módosítása