Recirquel – Elsőként a világ egyik legnagyobb előadó-művészeti vásárán

Első alkalommal válogattak be magyar kulturális produkciót a montreali CINARS Biennale hivatalos programjába. A Recirquel előadása tegnap került műsorra.

A kétévente megrendezett, idén november 14. és 19. között zajló fesztiválon összesen negyven ország ezerötszáz előadóművésze mutatkozhat be, a hivatalos programba azonban mindössze huszonhárom produkciót válogattak be a szervezők. A hatnapos rendezvényt a világ legnagyobb kulturális intézményeinek vezetői követik figyelemmel.

 

rec_2.JPGCirkusz az Éjszakában (forrás: Recirquel)

A Recirquel Társulat Cirkusz az Éjszakában című darabját a CINARS döntőbizottsága több hónapos pályázati folyamatot követően sok száz kulturális produkció közül válogatta be a fesztivál idei hivatalos programjába. A programban összesen huszonhárom előadás, köztük mindössze négy cirkuszi produkció kapott helyet a világ minden tájáról. A társulat november 16-án mutatta be a Cirkusz az Éjszakában kifejezetten erre az alkalomra újrarendezett változatát. Vági Bence rendező a darabot úgy formálta át, hogy az egyébként egészestés produkció szinte minden jelenete helyet kap majd a résztvevők számára rendelkezésre álló huszonöt perces időkeretben. 

„Nagy reményekkel jöttünk a CINARS-ra, hiszen a világ kulturális intézményeinek krémje előtt mutatkozhat most be a társulat, mintegy hatszáz színházigazgató vesz részt a fesztiválon” – mondta el Vági Bence. A Recirquel alapítója és művészeti vezetője szerint több kiemelkedően sikeres nemzetközi fellépésük – Párizs, Montréal, Bogota – után a biennálén való bemutatkozás utat nyithat a társulatnak a világ legnagyobb kulturális intézményeibe.

reci.JPGCirkusz az Éjszakában (forrás: Recirquel)

A Recirquel a CINARS-ot követően, november végén a spanyolországi San Sebastianba utazik, ahol a Victoria Eugenia Theatre-ben mutatja be a Meztelen Bohóc című egész estés darabját. A társulat előadásai Magyarországon december 6. és 31. között tekinthetők meg ismét – a Recirquelnek otthont adó és a produkciót előállító – budapesti Müpában.  

(Forrás: pressinform)

süti beállítások módosítása