Másnapról másnapra élni - A fura a B32 Kultúrtérben

Benedict Wells Spinner című regényét a 21. századi Zabhegyezőnek is nevezik. A művet Fehér Balázs Benő állítja színpadra, Rada Bálinttal a főszerepben.

December 17-én mutatja be az Orlai Produkciós Iroda a B32 Galéria és Kultúrtér színpadán Benedict Wells Spinner című sikerregényének adaptációját A fura címmel.  

"Jesper Lier huszonöt éves. A nappalait sötét pincelakásában tölti, este az utcákat járja. Másnapról másnapra él. Ideje lenne befejeznie a nagyregényét. Ideje lenne szerelmesnek lenni. Kezd kifutni az időből, pedig Jesper Lier csak huszonöt éves. A nappalait sötét pincelakásában tölti, este az utcákat járja. (Hmmm.) Másnapról másnapra él. Ideje lenne befejeznie. (A nagyregényét!) Ideje lenne szerelmesnek lenni. Ha lenne ideje. Kezd kifutni. (Az időből?) Nappal tölt, este jár, másnap megy, időből fut ki. Ki az?  (Jesper Lier.) - olvasható a színlapon.

a_fura2.jpgNagy Dániel Viktor, Rada Bálint, Fehér Balázs Benő, Bán Bálint (fotó: Takács Attila)

A regény és a belőle készült előadás a fiatal felnőttek szabadságvágyáról, a családi kötelékekből való kiszabadulásáról, önmaguk megismeréséről szól. Bulik, párkapcsolati izgalmak, a jövőtől és jelentől való félelem, valamint rengeteg kérdés arról, hogy mi lesz velük – ezek hálózzák be főhőseink életét.

Az előadást Fehér Balázs Benő rendezi, a főszerepben Rada Bálint látható, a további szerepekben feltűnik Nagy Dániel Viktor, Bán Bálint, Rába Roland, Radnay Csilla és László Lili. A színpadi adaptációt Fekete Ádám készítette.

A december 17-i premier után az előadás januártól a Jurányi Produkciós Inkubátorházban tekinthető meg.

(Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

süti beállítások módosítása