Pokoli puncs-pancs a Pinceszínházban

Michael Ende mesejátékát az egész családnak ajánlják, az amatőr videósok pedig egy pályázaton is kipróbálhatják magukat.

A színlap szerint Michael Ende meséje, A pokoli puncs-pancs szilveszter éjszakáján játszódó, lidércesen pörgő történet, amely percről percre követi végig egy szörnyű varázsló, dr. Lidérczy Belzebub és nénikéje, Vám Piri fondorlatait. Éjfélig, hét óra alatt ezer csapást akarnak az emberiségre zúdítani. Persze ehhez az Állatok Nagytanácsának is lesz egy-két szava: Krakél Karesz varjút és Miaurcella di Mauro macska titkos ügynököket küldik a gonosztettek megakadályozására. Michael Ende meséje egyszerre fordulatos kalandsorozat, versenyfutás az idővel, ugyanakkor lírai szépségű történet a felelősségről, a bátorságról és a barátságról (ami egy macska és egy varjú esetében különösen ritka. De azért lehetséges.)

puncs.jpgPróbafotó - Szegvári Júlia, Juhász Réka, Molnár Csaba (fotó: Csicsely Zoltán)

Az előadáshoz Horgas Péter készített látványos díszletet, Némedi Árpád pedig zenét. A fordítás Lázár Magda, a versek esetében pedig Várady Szabolcs munkája.

Játsszák: Molnár Csaba, Szegvári Júlia, Formán Bálint, Juhász Réka és Némedi Árpád. Az előadást Felhőfi-Kiss László rendezte.

A zenés varázsjáték bemutatójára december 4-én 15 órakor kerül sor a Pinceszínházban. Az alkotók hatéves kortól ajánlják.

A színház pályázatot hirdet művészeti iskolások és amatőr videósok számára, hogy a december 2-án (pénteken) 11 órakor tartott fotóspróba idején forgassanak és készítsenek 1-1 perces imázsfilmeket a produkcióról. A munkákat a színház vezetése és az előadás szereplői együtt értékelik majd, a legjobbakat színházjegyekkel jutalmazzák.

(Forrás: Pinceszínház)
süti beállítások módosítása