Hat és fél milliárd forintból épül újjá a debreceni Csokonai Színház

Jövő év december végén kezd költözni a debreceni teátrum. A visszatérés időpontjára és az átmeneti időszakra is rákérdeztünk.

A kormány döntése értelmében a Csokonai Színház épületének felújítására 2016 és 2019 között összesen 6 milliárd 350 millió forintot fordít az állam. Az építkezés látványos része 2018-ban kezdődhet. 

Kérdésünkre a Csokonai Színház arról számolt be, hogy a jelenlegi tervek szerint 2017. december 31-én kezdődik a kiköltözés, és március 15-én indulnak a kivitelezési munkálatok. Ami pedig a visszatérést illeti, közölték, hogy előreláthatólag a 2019/20-as évadot már a felújított épületben kezdi a társulat, de legkésőbb 2019 decemberében már az eredeti épületben folytatódik a munka.

debrecen.jpg                                A debreceni Csokonai Nemzeti Színház

Az átmeneti időszakra vonatkozó kérdésünkre közölték, hogy a jelenlegi játszóhelyek (nagyszínpad, Horváth Árpád Stúdiószínház és a Víg Kamaraszínház) közül csak az utóbbi áll majd rendelkezésükre. Jelenleg is zajlik a potenciális ideiglenes játszóhelyek keresése. Mint írták, ennek vagy ezeknek a kiválasztásánál az is szempont, hogy változatlanul egész évadra tervez bemutatókat a Csokonai Színház.

A költözés a 2018 évi Deszka Fesztivált is érinti. Mint írták, a tizenkettedik Deszka Fesztivált még az eredeti helyén rendezik meg, ezzel az eseménnyel búcsúzna a közönségétől az épület, ám ezt követően is szeretnék fenntartani a folytonosságot, és terveik szerint az ideiglenes játszóhelyeken is megrendeznék a kortárs drámák seregszemléjét.

süti beállítások módosítása