Videójegyzet - Hogyan készült a Nyolckor a bárkán

A Komáromi Jókai Színház videós lábjegyzetekben nyújt betekintést előadásaik létrejöttébe. Most a Nyolckor a bárkán című bemutatójuk mögé nézhetünk be.

A komáromi színház zenés ifjúsági színdarabként mutatta be december 2-án Ulrich Hub mesejátékát, amely a színlap tanúsága szerint egy bibliai példázatból indít: Isten látva, hogy a világ, amit alkotott milyen mélységesen elaljasult, úgy döntött elpusztítja teremtményeit. Az özönvíz kezdetén indul a történet, melynek főszereplője három pingvin. Napok óta reménytelenül és megállíthatatlanul ömlik az eső. Egyszer csak megjelenik a Galamb, s megmagyarázza a kialakult helyzetet, s mivel minden fajból két állat túlélheti a katasztrófát, két hajójegyet ad át a csodálkozó madaraknak. Igen ám, de a pingvin közösség háromtagú, így nem marad más lehetőség, mint felcsempészni a hajóra az egyébként antiszociális, morgós harmadikat.

komarom.bmp

A színházi lábjegyzetben a rendező, Méhes László avatja be a nézőket: mennyire ritka manapság színházi közegben ezzel a témával foglalkozni, s hogyan is lehet egy gyermekeknek készülő előadásban hozzáfogni ehhez a feladathoz. Nyilatkozik továbbá Holocsy Katalin, aki öt év szünet után áll újra színpadra.

A műsort Majorfalvi Bálint készítette, aki Első pingvinként szerepel is az előadásban.

süti beállítások módosítása