A Doktor Zsivágót mutatják be Győrben

A Győri Nemzeti Színház Miller Zoltánnal és Fejszés Attilával a címszerepben állítja színpadra a regény musical változatát. A rendező mesél, többek között az orosz lélekről.

A Nobel-díjas Borisz Pasternak Zsivágó doktor című regényén alapuló musical az I. világháború és az orosz forradalom káoszában játszódik. Jurij Zsivágó, idealista orvos őszintén szereti feleségét, Tonját, de szerelmes lesz az elbűvölő szépségű Larába. Nem csupán ő sóvárog az izgalmas nő után, versenyeznie kell a forradalmár Pasával és a befolyásos arisztokratával, Komarovszkij-val – áll a színlapon. Forgács Pétert, az előadás rendezője elmondta a 7óra7-nek, hogy véleménye szerint miért fogadhatják a magyar nézők jobban a musicalt, mint az amerikaiak a New York-i Broadway-n tették.  

drzsivagoproba_feheralexandra.jpgDoktor Zsivágó (próbafotó) - Fotó: Fehér Alexandra

Csodálatos, fülbemászó zene  megkapó szerelmi szállal, izgalmas férfi és női karakterekkel, emberi történetekkel. A Doktor Zsivágó története elsősorban 2002-es tévéjáték feldolgozásában került hozzám közel. Úgy vélem, hogy az európai gondolkodáshoz és ideálokhoz közel áll ez a sztori. Amerikában az emberek kevesebbet, máshogy tudnak az orosz lélekről, a történelemről nem is beszélve. Mi kimondott szavak nélkül is értünk olyan dolgokat, amit sok beszéddel is nehéz lenne elmagyarázni. A musical szerelmi konfliktusrendszerét bonyolítják az összetett jellemek és egyéni tragédiák, valamint az orosz forradalom eseményei.

A címszerepet Miller Zoltán és Fejszés Attila játssza váltott szereposztásban. Larát Kisfaludy Zsófia és Tóth Angelika, Tonját Wégner Judit és Kecskés Tímea  alakítják.

A Doktor Zsivágót december 17-én mutatja be a Győri Nemzeti Színház.

(Forrás: Győri Nemzeti Színház, 7óra7)

süti beállítások módosítása