Közösségi finanszírozással gyűjt nézőkre a bécsi Volkstheater

A teátrum az évad kezdetével indította el néző-örökbefogadási projektjét. Olyanok számára biztosítanak lehetőséget, akik egyébként soha nem jutnának el az előadásokra.

A színház olyanok számára szeretné lehetővé tenni a színház látogatást, akik anyagilag nem engedhetik meg azt maguknak. Harminc euróért ugyanis már egy négy alkalomra szóló bérletet tudnak adni azokra az előadásaikra, amelyeket a bécsi kerületi színházakban tartanak. A bécsi Volkstheater 1954 óta tart vendégelőadásokat a kerületekben, hogy nevéhez méltóan mindenki színháza lehessen. Ráadásul évente négy premierrel készülnek ezekre a speciális előadásokra.

volks.JPGVolkstheater (fotó: Lupi Spuma / www.lupispuma.com)

Első körben hétezer eurót szeretnének összeszedni, de az abszolút cél a tizenötezer euró, amelyből már ötszáz új néző számára tudnák lehetővé tenni a színház látogatást. Aki akar – például színházrajongók vagy színházi dolgozók – azzal is segíthetnek, hogy „örökbe fogadnak” egy nézőt, vagyis közösen néznek meg egy darabokat, bevezetik a színházi életbe és a környékük kulturális, társadalmi életébe.

"Nagyon optimisták vagyunk, hogy elérjük a célunkat, és annyi támogatást sikerül összegyűjtetünk, amiből már olyanokat is be tudunk csalni a színházba, akiknek nem ez a világa" – mondja Anna Badora, a Volkstheater művészeti vezetője a projekttel kapcsolatban.

(Forrás: Eurocomm-PR / Bécs Város Külképviseleti Irodája)

süti beállítások módosítása