A békéscsabai Diótörő és Egérkirály Budapestre látogat

A látványos musical produkció két alkalommal is látható lesz a Syma Csarnokban december 28-án.

Nincs karácsony Diótörő nélkül…. Ez a gondolat inspirálta a szerzőket is, amikor megszületett E.T.A. Hoffman meséje alapján, a Diótörő és Egérkirály című musical. Ez a családi musical a Csajkovszkij balettnél érthetőbb módon teszi élménnyé a Diótörő történetét, kicsik és nagyok számára egyaránt.

diotoro.JPGDiótörő és Egérkirály (fotó: A-Team/Nyári Attila )

A mesében a karácsonyfa alatt életre kelnek a játékok, s a fából faragott  Diótörő vezetésével harcba indulnak az őket megtámadó egerek ellen, akik már elveszítették az emberek szeretetét. Marika azonban újra emberré változtatja Diótörőt, és ezzel bebizonyítja, hogy a varázslat, az álom, a szeretet, a szerelem csodákra képes – áll a színlapon.

A történetet Szomor György rendezésében, látványos vetítésekkel kiegészítve állítják színpadra, melyet Hajdu Anita koreográfiája, Egyed Zoltán díszletei és Papp Jankó jelmezei teszik kerek egésszé. A főszerepekben Vastag Tamás, Gubik Petra, Szomor György, Békefi Viktória, Gerner Csaba, Fehér Tímea és Tatár Bianka láthatók és hallhatók.

dio_2.JPGDiótörő és Egérkirály (fotó: A-Team/Nyári Attila )

A látványos produkció Békéscsabáról érkezik Budapestre a Syma Csarnokba, ahol két alkalommal, december 28-án délután 3 és este 7 órakor is látható.

(Forrás: NaszPressz)

süti beállítások módosítása