Szilveszteri programok – színházi előadások Budapesten

Főként vígjátékok és zenés darabok szerepelnek az év utolsó napján a budapesti színházak műsorán.

Az Átrium Film-Színházban Az Őrült Nők Ketrece kétszer is kinyit december 31-én: délután fél 4-kor és este fél 9 órakor. Alföldi Róbert nagysikerű rendezésének főszereplői Stohl András és Hevér Gábor. Az esti előadás nézői szilveszteri falatokat és előadás végén egy pohár újévköszöntő pezsgőt kapnak ajándékba.

orult_dudes.jpg                      Az Őrült Nők Ketrece (fotó: Dudás Ernő)

Hernádi Judit zenés estje két alkalommal is látható a Belvárosi Színházban. Ezúttal különleges színésztársával, barátjával, Gálvölgyi Jánossal lép majd színpadra. A Hernádi PONT délután 5-kor és este 8 órakor kezdődik.

Különleges szilveszteri programmal várja nézőit a Budapesti Operettszínház: Janza Kata és Szabó P. Szilveszter húsz éve játszanak együtt, ez alkalomból egy különleges előadás készül. Az év utolsó napján kettejük közös, kedvenc darabját láthatják 20 éve együtt - Jövőre Veled Itt! címmel. A délutáni előadás fél 3-kor, az esti fél 8-kor kezdődik.

A Centrál Színházban fél 3-kor és fél 8-kor a Puskás Tamás rendezte My Fair Ladyt láthatja a közönség, melyre a szeptemberi bemutató óta szinte lehetetlen jegyet szerezni. A főszerepeket Tompos Kátya és Alföldi Róbert alakítja.

myfairlady_central3.jpgMy Fair Lady (fotó: Toldy Miklós)

A Dumaszínház előadói, Hadházi László és Kőhalmi Zoltán, vacsorával egybekötött műsorral várják a hallgatóságot 4 órakor.

A december 10-én bemutatott Ray Cooney vígjátékkal, a Kölcsönlakással búcsúztatja az óévet a Játékszín. Az előadást Kapitány Iván rendezte, a főbb szerepeket Dobó Kata, Lévay Viktória, Debreczeny Csaba és Lengyel Tamás alakítja. A délutáni előadás 3-kor, az esti 9 órakor kezdődik.

Az elmúlt években már megszokott módon az év utolsó napján a Katona József Színház is várja nézőit. A Kamrában Shakespeare egyik legnépszerűbb vígjátéka, az Ahogy tetszik kerül színre délután 4-kor és este 8 órakor. A Kovács D. Dániel rendező és Závada Péter szövegkönyvíró által újragondolt történet főbb szerepeiben Borbély Alexandra, Pálos Hanna, Fekete Ernő és Tasnádi Bence látható. A nagyszínpadon Pintér Béla A bajnok című művét láthatják a nézők, a főbb szerepeket Jordán Adél, Rezes Judit, Nagy Ervin és Bezerédi Zoltán alakítja. A bajnokot Puccini egyfelvonásos operája nyomán Pintér Béla írta és rendezte, az előadás szilveszterkor este 8 órakor kezdődik a Katona József Színházban.

bajnok_toldy.JPGA bajnok (fotó: Toldy Miklós)

A Karinthy Színházban délután 4-kor és este 8 órakor a Nercbanda című musicalt láthatják a nézők Pásztor Erzsi, Hámori Ildikó és Kovács Isvtán főszereplésével. A darab a Kabaré és a Chicago című musicalek szerzőpárosának, John Kander zeneszerzőnek és Fred Ebb szövegírónak ma ritkán játszott műve, melyet Korcsmáros György állított színpadra.

A Madách Színház az Ügyes kis hazugságok című produkciót tűzte műsorára az év utolsó napján, az előadást délután 3-kor és este 7 órakor is láthatja a közönség. Joe DiPietro komédiája alig 3 éve debütált New Yorkban de máris meghódította a fél világot. A hazai ősbemutatót Szirtes Tamás rendezte. Szereplők: Balla Eszter, Kerekes Éva, Nagy Sándor és Szerednyey Béla.

A Magyar Állami Operaház műsorán délután 4-kor és este fél 9 órakor Johann Strauss nagyoperettje A denevér szerepel. A főbb szerepekben Sümegi Eszter, Egri Sándor és Kovácsházi István lép színre.

parizs_ejjel_leko_tamas_ki.JPGPárizs éjjel (fotó: Lékó Tamás)

A Müpa – Café Sátorban a Recirquel Újcirkusz Társulat harmadik egész estés előadása, a Párizs Éjjel című produkció látható. A Párizs Éjjel a harmincas évek perzselő varietévilágát tárja elénk, annak minden érzékiségével, bájával és tiltott vágyaival megbolondítva/felejthetetlenné téve az előadást, mely szilveszterkor este 7-kor kezdődik.

Az Örkény István Színházban a Szigligeti Ede Liliomfi című műve lesz műsoron, mely a Mohácsi testvérek átíratában, Kovács Márton zenéjével 2012 óta szerepel a színház repertoárján. A Mohácsi János rendezte előadásban a címszerepben Polgár Csabát, a főbb szerepekben pedig Für Anikót, Piti Emőkét, Gáffi Lászlót és Máthé Zsoltot láthatják a nézők. A szilveszteri előadás 7 órakor kezdődik.

A Sugar című musical előadással várja nézőit a Pesti Magyar Színház december 31-én délután 5 órakor. A Sugar a Van, aki forrón szereti című film színpadi feldolgozása, melyet Méhes László rendezett. Joe és Jerry, a két tehetséges, de korgó gyomrú muzsikus szerepében Csőre Gábor és Pavletits Béla lép színre.

ivan.JPGIván, a rettenet (fotó: Dudás Ernő)

A Pesti Színházban a délután fél 5-kor és este fél 9-kor Woody Allen: Játszd újra, Sam! című romantikus vígjátékát tűzi műsorára. A Játszd újra, Sam!-et 1983 novemberében mutatták be Valló Péter rendezésében, és töretlen sikerrel szerepeljen a színház repertoárján. A főbb szerepekben: Kern András, Pápai Erika és Hegyi Barbara látható.

A Radnóti Miklós Színház az Iván, a rettenet című előadásával búcsúztatja az óévet. A Bulgakov művet Vecsei H. Miklós átiratában, ifjabb Vidnyánszky Attila rendezésében, a címszerepben László Zsolttal játssza a színház az októberi bemutató óta. Este 6 órakor kezdődik az előadás.

A Spirit Színház december 31-én, 4 órakor a Száz év magány című előadásával búcsúztatja az óévet. Az előadást Czeizel Gábor rendezte, a főszerepeket Papadimitriu Athina és Tóth József alakítja.

pal_utcai_ok.JPGA Pál utcai fiúk (forrás: Vígszínház)

A Thália Színház nagyszínpadán délután 3-kor és este 7 órakor Francis Veber: Bérgyilkos a barátom című bohózatát láthatja a közönség. Az előadást Vida Péter rendezte, a főbb szerepeket Nagy Viktor és Tamási Zoltán játsszák. A Mikroszínpadon Sebestyén Elemér: Segítség, megnősültem című egyszemélyes vígjátékát adja elő Pindroch Csaba, délután 5-kor és este 8 órakor.

A Vígszínház délután fél 5-kor és este fél 9-kor a Molnár Ferenc regénye nyomán készült A Pál utcai fiúk zenés játékot tűzi műsorára. Szerzők: Dés László, Geszti Péter, Grecsó Krisztián. A nagy sikerrel bemutatott előadást Marton László rendezte. A főbb szerepekben Józan László, Fesztbaum Béla, Wunderlich József és Vecsei H. Miklós lép színre.

(Forrás: Port.hu)

süti beállítások módosítása