Felhőcirkusz – Cirkusz, tánc és zene gyerekeknek

A Juhász Kata Társulatának Weöres Sándor gyermekversei alapján készült Felhőcirkusz Unplugged című előadása január 8-án látható a Jurányi Házban.

Ami a tartalmat illeti: A nyári égbolt felhőit bámuló Katókához képzeletbeli barátok érkeznek. A felhők között vándorló cirkusz maroknyi társulatának akrobatái és zenészei Katókával kiegészülve vágnak új kalandokba – olvasható az előadás színlapján.

felho_buki_laszlo_vaskarika.jpg        Felhőcirkusz (fotó: Büki László, forrás: Vaskarika)

Juhász Kata koreográfus ezúttal a legkisebbekhez kíván szólni a Weöres Sándor verseinek motívumai és ritmusai által ihletett előadásával. Az előadás élő zenéjét fuvolán Kovács Sára, ütősökön Ölvedi Gábor és csellón Kertész Endre játssza. Weöres Sándor ismert gyerekversei, mint a Déli felhők, a Vásár, a Ha a világ rigó lenne, a Csiribiri, a Birka-iskola, vagy a Sehalselátdömötör nem hangzanak el az előadásban, hanem ihletik a darab képeit, dramaturgiáját. A Tűzmadarak artistája Zoletnik Sophie, az Offline:ontheater vezetője Ben Glass és az ifjú táncművész, Daragó Dorina tánccal, cirkusszal és zenészekkel együtt mesél nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak – áll az alkotók ajánlásában.

A Juhász Kata által koreografált előadás délután 4 órától látható a Jurányi Ház Grabó Stúdiójában (1027 Bp. Jurányi utca 3. IV. emelet).

(Forrás: Aulea Alapítvány)

süti beállítások módosítása