Magyarországon zárta, Chilében indítja az évet a Proton Színház

Eseménydús évet zárt Mundruczó Kornél csapata: hat ország, tizenegy városában ötvenhét előadást játszottak.

A Proton Színház 2016 áprilisában, Budapesten mutatta be Látszatélet című előadását. A Mundruczó Kornél rendezte darab azóta járt Bécsben, Oberhausenben, Wiesbadenben, Drezdában, Berlinben és Lille-ben, fél év alatt összesen huszonöt előadást hagyva maga mögött. A produkció díszletterve Ágh Márton munkája, amit a magyar színikritikusok az évad legjobbjának ítéltek. Az előadás legközelebb 2017. március 20-án, 21-én és 22-én látható Magyarországon, a Trafóban.

latszatelet_rev_marcell_proton_szinhaz.JPGRába Roland a Látszatéletben (fotó: Rév Marcell / Proton Színház)

Látszatélet című előadásában a megszokott színpadi provokáció és erőszak helyett enyéni sorsokra vetett csendes és intim pillantással lep meg a neves magyar színházi- és filmrendező, Mundruczó Kornél – írta a Süddeutsche Zeitung.

A Proton Színház első színdarabja, a Frankenstein-terv tavaly ünnepelte 125. előadását. A 2017-es évet a chilei Santiago a Mil Fesztiválon kezdik, majd májusban várhatóan visszatérnek Budapestre.

A Szégyen Pilsenben és a Trafóban, a Demencia Minszkben és a Vígszínházban volt látható a tavalyi évben.

demencia_5_rev_marcell.jpgMonori Lili a Demencia előadásában (fotó: Rév Marcell / Proton Színház)

A fejemben azzal a gondolattal értem haza, hogy az egész TEART csak kínos előjáték volt. A Demencia felvezetése- írta Anna Jefremenko a minszki fesztiválszereplés után.

Bánki Gergely rendezése, az 1 link a budapesti trafós előadások mellett a Pécsi Nemzeti Színházban vendégszerepelt. Az előadás legközelebb 2017. január 31-én a Trafó Klubban látható, ahol ismét belepillanthatunk Jake Smiles virtuális világába.

A Rába Roland által rendezett Utolsó Tatabányára, a Jászai Mari Színházba utazott, idén a Szegedi Nemzeti Színházban látható majd. Ez utóbbi az előadás harmadik vidéki helyszíne lesz, ami a főként Budapesten játszó Proton Színház elmondása szerint külön öröm számukra.

utolso_oroszbalint_1.jpgMázló Tímea az Utolsó előadásában (fotó: Orosz Bálint)

A Mundruczó Kornél által színpadra állított, Schubert Winterreise dalciklusára épülő installáció egy zongorás változata a FILC – Fischer Iván lakásszínházába kapott meghívást, ahol legközelebb 2017. február 25-én és 26-án lesz látható. A nagyzenakari változat felújítását tavaszra tervezik a Trafóba.

(Forrás: Proton Színház)

süti beállítások módosítása