Lottóötös Spiró módra

Spiró György Prah című komédiáját Nyári Szilvia és Nyári Oszkár szereplésével, Tóth Géza rendezésében mutatják be a Pinceszínházban.

A Prah két szereplőjével, egy házaspárral megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodunk: Öttalálatosuk van a lottón. Álmodozni könnyű, örülni viszont nehéz. Kakaó-Prahos dobozba dugják az öttalálatos szelvényt. A félelmetes fecni felszakítja bennük a mérgező múltat. A házaspár nem tud mit kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel: hisz már nem vásárolhatják vissza az elmúlt éveket, és már nem válthatják meg a közös jövőjüket sem – olvasható az előadás színlapján.

prah_memlauer_imre.JPG    Fotó: Memlauer Imre

2000-ben a párommal vonaton utaztunk Marosvásárhelyre. A tízórás út közben valahogy felmerült, hogy mit csinálnánk, ha ötösünk lenne. A végére annyira elszontyolodtunk, hogy azt gondoltam, ezt megírom. Öt évig tartott. Kezdetben egy buszmegálló volt a helyszín, legalább huszonöt szereplővel. Aztán egyre fogytak a szereplők, végül maradt egy konyha meg egy negyvenes házaspár. Nyertek hatszázmilliót. Nem lövöm le a poént!” – írta Spiró György a darab születéséről.

Az előadás, amely a Karaván Színház és a Pinceszínház közös produkciója, elsőként január 14-én, este 7 órakor látható a Pinceszínházban.

(Forrás: Pinceszínház)

süti beállítások módosítása