A menekültkérdésről készül előadás a budapesti Katonában

Vajdai Vilmos állítja színpadra Philip Löhle groteszk társadalmi szatíráját.

„Ha Mario képtelen clara et distincta argumentálni a hajléktalan befogadása mellett, abból mi következik? Egyszerű szillogizmus: kapcsolati problémájuk van.”

barbarok_horvath_judit.JPGPróbafotó (Horváth Judit felvétele)

Látszólag egy 21. századi... látszólag egy 21. századi... látszólag egy 21. századi... Nem félünk a... megeszi a lelket. Egy házaspár szomszédjába új lakók... átjönnek, a párok, barátkoznak, isznak, vitatkoznak, lapos tévé – ám egy viharos éjszakán kopogtat egy idegen. Egyik pár kidobja, másik beengedi. De lám csak, krimi ez? – olvasható a színlapon.

Vajdai Vilmos rendező tömör és lényegre törő választ adott a darabválasztás miértjére: „Török Tamara dramaturg mutatta pár hónappal ezelőtt és megtetszett”.

vajdai_brbarok.JPGVajdai Vilmos és Rajkai Zoltán a próbán (fotó: Horváth Judit)

Az előadásban Fullajtár Andrea, Dankó István, Pálos Hanna és Rajkai Zoltán szerepelnek. A dalszövegeket Máthé Zsolt írta, Kerényi Gábor fordítását Peer Krisztián dolgozta át színpadra. A látványterveket  Juhász Anna jegyzi..

A Nem vagyunk mi barbárok bemutatója január 7-én, este negyed 8-kor lesz a Katona Sufnijában. Ezután az előadás január 8-án és 11-én látható.

(Forrás: Katona József Színház, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása