Áprilistól a Városmajorba költözik az Örkény Színház

A nézőtér átépítése miatt április 1-től az évad végéig az Örkény Színház legtöbb előadása a Városmajori Szabadtéri Színpadra költözik.

A színház honlapján megjelent információ szerint a nézőtér átépítésére elsősorban az elöregedett székek cseréje miatt volt szükség, de a tervek szerint a felújítás  során az akusztikán és a láthatóság feltételein is javítani fognak.

A Városmajorba költözik a Bernhardi-ügy, az Anyám tyúkja (1 és 2), Az ügynök halála, az Azt meséld el, Pista!, a Csoda és Kósza, a Három nővér, a József és testvérei, a Liliomfi, a Macskajáték, a Mesél a bécsi erdő, a Tartuffe és a Tóték előadása.

orkeny_2_znamenak_istvan.jpgA színház nézőtere (fotó: Znamenák István, Forrás: Örkény Színház Facebook oldala)

Az Asbóth utcai Stúdióban fogják játszani a Diggerdrájver, az Emlékezés a régi szép időkre, a Kripli Mari, A Dohány utcai seriff és a Hit, szeretet, remény című, áprilisban bemutatásra kerülő darabokat.

Április elejétől a következő évadig szünetel az Apátlanok, a Hamlet, A Sötétben Látó Tündér, A vihar és a Két néni, ha megindul előadása.  

Mácsai Pál üzenete:

Tisztelt nézőink!

Mindig úgy gondoltam, előadásainkra nézve az a legnagyobb dicséret, hogy a mi nézőtéri székeinken ülve is végignézik őket. Recsegnek, törnek, és rettenetes kényelmetlenek. Igen ám, de cseréjüket a mi épületünkben csak a nézőtér átépítésével lehet megoldani. Idén Budapest Főváros Önkormányzata megítélte számunkra ennek költségeit, ezért felújítjuk teljes nézőterünket: rendbe hozzuk az akusztikát, javítunk a láthatóságon, és főleg lecseréljük végre a székeket.

Az építkezés miatt 2017. április 1-től évad végéig vendégségben játszunk: a Városmajorban. A Szabadtéri Színpad nézőterére sátrat építünk, befűtjük, ha hideg van, kihűtjük, ha meleg. Átvisszük vendéglátóinkhoz majdnem az egész repertoárt. Gondoskodunk büféről, ruhatárról, mosdókról, és ugyanazzal a játékkedvvel várjuk Önöket, mint a Madách téren.

(Forrás: Örkény Színház honlapja)

süti beállítások módosítása