Szerednyey Béla ötven éve a színpadon

Hajszál pontosan ötven évvel ezelőtt állt először színpadra Szerednyey Béla, mégis bármikor szívesen csapna fel hajóskapitánynak a Kanári-szigeteken.

Többek között erről is mesél majd a Madách Színház színésze január 22-én, vasárnap éjszaka az RTL Klub Portré című műsorában. 

Kilenc évesen állt először színpadon egy Móra Ferenc adaptációban, gyakorlatilag képzett színészként érkezett anno a Színművészeti Főiskola felvételijére. Az RTL Klub műsorában a színész elárulja, hogy épp „túlképzettsége” miatt küldték el a Nemzeti Stúdióba, hogy előássák belőle a színészmesterséghez szükséges „emberi alapanyagot” is.

szered_toldy_miklos.JPGSzerednyey Béla a Váratlan vendég előadásában a Madách Színházban (fotó: Toldy Miklós)

Végül a Színművészetin Kállai Ferenc osztályába került, ahol Szirtes Tamás volt a tanársegéd. Számtalan sikerdarab szereplője és rendezője, sokaknak mégis a Linda című televíziós sorozatból ismerős. Szerednyey Béla elmondása szerint nem szégyelli ezt a szerepet, de mindig eszébe jut róla egyik nagy példaképe, Zenthe Ferenc hasonlata: két szörnyű dolog van egy fiatal színész életében – amikor szerepet kap egy népszerű sorozatban, a másik pedig, amikor nem ő kapja meg

Szerednyey Béla azt is elárulja Barabás Évának, hogy kísérteties párhuzamok vannak az életében és a családja múltjában arra vonatkozóan, hogy a Madách Színházban játszik. Az egyik ilyen, hogy már 14 évesen is állt a KISZ együttes egyik gálaműsorán a Madách Színház színpadán. A másik pedig az, hogy nagypapája egykor abban a Hársfa utca 38. szám alatti házban lakott, amellyel 1999-ben, a nagy felújítás keretében kibővítették a Madách Színházat.

(Forrás: RTL Klub)

süti beállítások módosítása