Borsos Annamária és Kovács Zsuzsa kapta idén a Bessenyei-díjat

Az elismeréseket a magyar kultúra napján rendezett ünnepségen Bessenyei Ferenc özvegye, B. Élthes Eszter és Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere adta át.

dijak_2.jpgA Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat  a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította, és a színész nevét viselő művelődési központban kerül átadásra. Az elmúlt kilenc évben olyanok kaphatták meg a díjat, akik szeretett férjem hitvallása szerint éltek, dolgoztak. Olyan művészeknek ítélik oda, akik nem önmagukat akarják kifejezni, hanem a művet, a feladatot, amit rájuk bíztak" - mondta a díjról B. Élthes Eszter.

(B. Élthes Eszter, Almási István és Kovács Zsuzsa a díjátadáson - fotó: Szilágyi Gergely)

Borsos Annamária zongora-művésztanár. Kovács Zsuzsa - aki eddigi pályája során az operett irodalom legfontosabb szubrett-szerepein túl számos musicalben is emlékezetes alakítást nyújtott - nagyon szerette és tisztelte Bessenyei Ferencet, akinek a lányát játszotta a Hegedűs a háztetőn című előadásban. A művésznő 1968 óta az Operettszínház társulatának tagja. Jelenleg az Abigél című előadásban látható, legközelebb január 30-án.

(Forrás: Budapesti Operettszínház, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása