Mesterhármas – Egy szórakoztató és kegyetlen vígjáték a Rózsavölgyi Szalonban

A belvárosi játszóhely Csizmadia Tibor rendezésében mutatja be a Molière-díjas Eric Assous művét a házastársi élet hazugsággá duzzadó stiklijeiről.

„Mindig kockázatos, mondhatni ellenjavallt bizalmasként tekinteni a házastársunkra. Az őszinteség mint a harmonikus párkapcsolat alapja, hiú ábránd. Vegyük például Jeanne-t és Maxime-ot. Jó pár évnyi boldog házasság után úgy döntenek, hogy bevallanak egymásnak néhány félrelépést. Ez azonban gyötrő kételyekhez, kínzó vádaskodáshoz és elviselhetetlen féltékenykedéshez vezet. Nincsen hazugság következmény nélkül, nincsen igazság veszély nélkül. A bizalom alapja mindig illúzió, mégis elengedhetetlen feltétele a családi békének”- olvasható az előadás színlapján.

mester.JPGLászló Zsolt, Bozó Andrea és Kocsis Gergely (forrás: Rózsavölgyi Szalon)

A Rózsavölgyi Szalon ismét egy népszerű, kortárs francia darabot tűz műsorára. A Mesterhármas szereplői a felvezető szöveg szerint kegyetlen őszinteséggel rántják le a leplet a házasfelek közötti apró titkokról, amelyek az idő múlásával egy nagy hazugsággá állnak össze. Eric Assous vígjátéka a kortárs francia drámákra jellemzően egyszerre szórakoztató és kegyetlen párkapcsolati dráma, amely elgondolkodtató kérdéseket vet fel az emberi kapcsolatok összetettségéről és bonyolultságáról.

A Jeanne szerepét játszó Bozó Andrea szerint a számos országban nagy sikerrel bemutatott darab sikerének titka az, hogy nagyon emberi történetet mesél el, hiszen a férfi-nő kapcsolat, a házasság titkait boncolgatja és ez a téma mindig izgalmas. Jól megírt, fordulatos darabnak tartja Eric Assous művét, melynek kiváló ritmusa és humora van.

Az előadás férfi karaktereit Kocsis Gergely és László Zsolt alakítják: „Külön öröm számomra, hogy velük dolgozhatok. A darabnak rengeteg titka van, rendszeresen vitatkozunk azon, hogyan értelmezzünk egy-egy megnyilvánulást, olyan, mint egy intellektuális párbaj férfi és nő között. Férfi aggyal és női aggyal egészen máshogy közelítünk ugyanahhoz a kérdéshez”- mondja a próbafolyamatról Bozó Andrea.

Az előadás Oláh Krisztina fordításában kerül színre. A jelmezeket Füzér Anni, a díszletet Enyvvári Péter tervezte.

A premierre február 9-én kerül sor a Rózsavölgyi Szalonban, ezt követően február 11-én lesz műsoron a vígjáték.

(Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

süti beállítások módosítása