Hazudni tudni kell - Bemutató Bencze Ilonával, Nyírő Beával és Győri Péterrel

A Turay Ida Színház február 11-én mutatja be új, zenés előadását, Mikó István rendezésében.

Hazudni tudni kell pláne egy pikáns francia komédiában, amelyikben a főszereplő művésznő valaha elkövette azt a könnyelműséget, hogy gyermeket szült! Nos, minden bonyodalom ebből adódik, ugyanis a felserdült fiatalember nősülni szeretne, de úgy, hogy senki ne sejtse meg, hogy tulajdonképpen kinek is a fia. Persze akad egy konkurense, aki hevesen intrikál és meglepetésére egy atya is, aki titokban, álnéven épp a híres színésznőnek csapja a szelet. Ám ahogy az lenni szokott kiderül: Párizs sem elég nagyváros, ahhoz, hogy minden titokban maradjon! – olvasható az előadás színlapján. A Turay Ida Színház Fényes Szabolcs halálának harmincadik évfordulója alkalmából tűzi műsorára az előadást.

hazudni-tudni-kell-.jpg                                             Nyírő Bea

Mikó István rendező - aki az előadásban Mignonnet karakterét játssza - elmondta, hogy még a háború előtt játszották a Vígszínházban az előadás prózai változatát, ugyanis eredetileg ez nem zenés darab, Fényes Szabolcs és Mihályi István dalait használják most fel. A színmű hosszúsága miatt új szövegkönyv készült, de nem változtattak drasztikusan rajta: a fontos részei megmaradnak, a különböző szerepek sem sérülnek és a zenés blokkok is szépen simulnak majd a darabhoz.

„Nem könnyű, de nem lehetetlen összehangolni. Én elsősorban színész szerettem volna lenni, de az évek során annyi tapasztalatom gyűlt össze színészként és színházigazgatóként is, hogy rendezői munkát is kaptam. Kicsit másképpen figyelem a kollégákat, mintha csak a saját szerepemmel kellene foglalkoznom. Mivel én is a színpadról jövök, rendezőként nagyobb empátiával viszonyulok a színészekhez”- mondta Mikó István azzal kapcsolatban, hogy az előadásban nemcsak játszik, hanem rendezi is.

A Hazudni tudni kell főbb szerepeiben Bencze Ilonát, Rárósi Anitát, Nyírő Beát, Mikó Istvánt és Győri Pétert láthatja a közönség.

A bemutatóra február 11-én kerül sor a Turay Ida Színházban, ezt követően pedig március 3-án kerül ismét műsorra az előadás.

(Forrás: Turay Ida Színház)

süti beállítások módosítása