Rendezőket keres a kolozsvári magyar színház

Fiatal rendezők részére hirdetett pályázatot a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A részletes előadásterveket június végéig várják.

A pályázat által az intézmény lehetőséget kíván biztosítani a pályájuk kezdetén álló fiatal alkotóknak arra, hogy a színház társulatával, professzionális keretek között hozzanak létre előadásokat.

A pályázat lehetőséget teremt a majdani nyerteseknek, hogy friss, eredeti, korszerű, a társulat és repertoár szempontjából releváns alkotásokkal járuljanak hozzá a színház művészeti célkitűzéseinek megvalósításához.

kolozs.jpgA Kolozsvári Állami Magyar Színház nagyterme

A pályázatra 35 év alatti, rendező szakot végzett vagy éppen rendező szakon mesteri képzésen részt vevő, Romániában élő rendezők jelentkezhetnek egy legfeljebb tíz oldalas, részletes előadástervvel. Műfaji és tematikai megkötés nincs.

A benyújtott pályázatokat a színház vezetőiből és felkért szakemberekből álló zsűri értékeli. A legjobbnak ítélt három projektet a következő két-három évadban a Kolozsvári Állami Magyar Színház megvalósítja. A pályázatokat június 30-ig várják, az eredményhirdetést szeptember 15-re ígéri a színház.

Részletek a teátrum honlapján találhatók.

(Forrás: MTI, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása