Gingalló - Bábkoncert Szalóki Ágival

Szalóki Ági dalait szövi mesébe a Budapest Bábszínház bemutatója, Gimesi Dóra tollából és az énekes címszereplésével.

Te mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? Van, aki színésznő, van, aki tanító néni, és van, aki autóversenyző. Van, aki utazni szeretne, van, aki repülni, és van, aki rajzolni. Gingalló egy olyan lány, aki az útját keresi. A réten és a felhők között, városban és falun, a sivatagban és a tenger mélyén. Ahol jár, ott nem marad ugyanolyan a világ, és ő maga is mindig változik egy kicsit. Vajon az út végén megtalálja, amit keres? – teszi fel a kérdéseit az előadás.

gingallo.JPGSzalóki Ági (fotók: Éder Vera)

Ez az előadás nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy a minőségi zene találkozzon a gyermeki fantáziával, és egy olyan bábkoncertélményt ajándékozzon a legkisebbeknek, amelynek dalai és képei sokáig elkísérik őket a legfogékonyabb éveikben. Az előadást hároméves kortól ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének részt venni egy olyan különleges zenei utazásban, ahol az énekesnővel együtt járhatnak be varázslatos helyszíneket, és elutazhatnak a felhőkön keresztül egészen a tenger mélyéig” – ajánlja az előadást Ellinger Edina rendező.

A Gingalló szerepeiben - Szalóki Ági mellett - többek között Szolár Tibor és Tatai Zsolt, valamint Juhász Ibolya és Kovács Katalin látható váltott szereposztásban. A látvány Michac Gábor tervei alapján készült, a zeneszámokat Szalóky Ági, Lamm Dávid, Fenyvesi Márton, Kovács Zoltán és Dés András, a mozgásokat Sipos Vera komponálta. Az előadás dramaturgja Dobák Lívia.

Az előadás látványvilágához felhasznált rajzokat a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói készítették.

(Forrás: Budapest Bábszínház)

süti beállítások módosítása