Baleset miatt változik a Határtalan Napok programja

Csiky Gergely színműve helyett Füst Milán darabjával vendégeskedik a  nagyváradi Szigligeti Színház a miskolci fesztiválon.

Molnár Júlia színművésznő balesete miatt a február 10-én este 7 órára a Miskolci Nemzeti Színházban meghirdetett Csiky Gergely: Buborékok című vígjáték elmarad. Helyette, ugyanebben az időpontban a nagyváradi Szigligeti Színház egy másik produkciója, Füst Milán: Máli néni című komédiája kerül bemutatásra.

mali_neni.JPGMáli néni (forrás: miskolci Nemzeti Színház)

És történt egyszer, hogy Füst Milán bohózat írására ragadtatta magát: vígjátékot írt a vezérigazgatóról, a szegény könyvelőről és a gépírókisasszonyról, akibe mindenki szerelmes... Be akarta bizonyítani, hogy képes a kor ízlése szerint is darabot írni. A Máli néni rácáfol szerzőjének eredeti elképzelésére: nem tucat-bohózat született. A Máli néni olyan őrült, mint maga az élet, csupa költészet, abszurditás és szenvedély, hősei egyszerre titokzatosak és szeretnivalók; szertelen, pofátlan és bonyolult, különös poézissel idéz meg egy azóta elsüllyedt kort és életmódot, és összeomlástól boldogságig szárnyal (meg vissza): mint az élet, amit élünk” – olvasható az előadás színlapján.

Koltai M. Gábor rendezésében a főbb szerepeket Kardos M. Róbert, Balogh Attila, Jerovszky Tímea és címszereplőként Csíky Ibolya alakítja. Az előadás dramaturgja Sándor Júlia, jelmezeit és díszletét Rákay Tamás és Safranek Zita tervezte.

A már megváltott jegyek érvényesek vagy visszaválthatóak a jegypénztárban.

(Forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása