A gerilla performansztól az alvószínházig

Ilyeneket nem láthatunk kőszínházban. Szőke Péter fotóriporter színházi fotósorozata díjat érdemelt a 35. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

A szabadúszó fotós a Művészet – műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel kategóriában harmadik helyezést nyert színházi tárgyú képsorozatával.

Gerilla performanszok

szoke_1_ok.JPG

A Radikális Szabadidő Színház performansza egy kőszínház előterében, az előadás előtt.

Utcaszínház

szoke_2.JPG

Az előadást az utcán játsszák el a színészek. A nézők a „színházból” kifelé tekintenek. Mivel a járókelők és a közelben lakók is látják az eseményt, furcsa kettőség alakul ki, amit a darabban fel is használnak.

Fürdőszobaszínház

szoke_3.JPG

Formanek Csaba budapesti undergound színházi rendező, író, egyszemélyes darabot ad elő (Bádogelefánt) a saját lakása fürdőszobájában.

Lakásszínház

szoke_5.JPG

Három fiatal és lelkes lány a saját lakásából csinál minden hétvégén AppArtMan színházat. Felolvasó estek éppúgy szerepelnek a repertoárban, mint lakáskoncertek.

Alvószínház

szoke_6.JPG

Alvók a TÁP társulat alvószínházi előadásán a Hátsó Kapu kulturális befogadó térben.

Alvószínház (2)

szoke_7.JPG

Az Alvószínházban a nézők a modern technika (majdnem) teljes mellőzésével és a színészek irányításával barangolhatnak képzeletük legkülönbözőbb tájain.

Monodrámák

szoke_9.JPG

A műfaj sajátossága, hogy mindenben törekszik a minimalizmusra. Itt könnyű dolga volt a fénytechnikusnak, mivel egyetlen villanykörtét kellett kezelnie. (Formanek Csaba: Factura Lamiaceae)

(Forrás: Magyar Újságírók Országos Szövetsége)

süti beállítások módosítása