Mucsi Zoltán ötvenkét héten át a tévében

A Tóth János című, epizódonként huszonhat perces sorozat március 9-től csütörtök esténként lesz látható a Duna Televízión, fél 8-as kezdéssel.

Az új sorozatban a korábban az M1, majd a Duna Televízió műsorán évek óta futó Munkaügyekből jól ismert Tóth János (Mucsi Zoltán) élete válságba kerül. Miután Jánost munkahelyéről kirúgják, és anyja (Csoma Judit) összeköltözik húsz évvel fiatalabb szeretőjével (Kőszegi Ákos), hősünk kénytelen 55 évesen új életet kezdeni. Elhagyja a családi fészket és összebútorozik vidéki unokaöccsével, Molnár Balázzsal (Csémy Balázs).

toth_1_megafilm_ok.JPGForrás: Megafilm

Az agglegény János, akiről egész életében anyja gondoskodott, és a fiatal vidéki fiú, aki épp most kezdi gyógyszerész tanulmányait a fővárosban, együtt indul el a felnőtté válás rögös útján. Munkavállalás, pénz, siker és szerelem a cél, de helyzetükön nem könnyít a felbukkanó takarítónő, Valika (Bozó Andi) és lobbanékony lánya, Szilvi (Rujder Vivien) vagy a kétes erkölcsű pszichológus-vállalkozó, Dr. Angyal (Szabó Simon) sem.

A sorozat főszerepében Mucsi Zoltán, Csémy Balázs, Kőszegi Ákos, Bozó Andrea, Rujder Vivien, László G. Attila, Csoma Judit, és Szabó Simon látható.

toth_2.JPGMucsi Zoltán és Bozó Andrea

A forgatókönyveket vezető íróként az első huszonhat epizódban Litkai Gergely jegyzi, a sorozat második huszonhat epizódjának írásában pedig Lengyel Balázs vezetésével négyen osztoznak: Kovács András Péter, Vinnai András, Kormos Anett és Szabó Bori.

A sorozat vezető rendezői feladatait a Csak színház és más semmi első szériájából ismerős Nagypál Orsi látja el, mellette az eddig rövid- és dokumentumfilmekben dolgozó, magát sorozatban elsőként kipróbáló Lakos Nóra dolgozik rendezőként.

(Forrás: Megafilm)

süti beállítások módosítása