Örkény egypercesei kalapból kihúzva

Bíró Kriszta, Für Anikó és Kálid Artúr Örkény István egyperceseit adja elő február 14-én, este 7 órától a belvárosi Gödör Klubban.

Az Örkény (egypercesek) Kalapban című előadás egyfajta játékos irodalmi-színházi est a groteszk jegyében: a színészek kedvenc „Örkényeiket” hozzák magukkal a közös játékhoz.

orkeny.JPG                              Bíró Kriszta és Kálid Artúr (fotó: Gordon Eszter)

„Szerintem az egyik legnagyobb élvezet az életben Örkény egyperceseket olvasni. Olyan, mint egy kalendárium. Az év minden napjára, bármely eseményére iránymutató. Nem beszélve a röhögésről, ami sokadszorra is elfogja az embert. Az este meglepetést is tartogat: vannak olyan írások, amelyeket nem osztottunk ki. Ezeket kalapba tesszük, a nézők húznak egyet-egyet. És mindig az adott egypercest húzó néző dönti el, ki legyen a felolvasó.

Sőt: ha valaki olyan szorgalmas, hogy magával hozza kedvenc Örkény egypercesét, és az történetesen nem szerepelt addig a műsorban, az est végén azt is felolvassuk. Reméljük, mindenkinek legalább akkora örömet okoz majd ezeket a novellákat meghallgatni, mint nekünk felolvasni” – ajánlja az eseményt Bíró Kriszta.

További információk a Gödör Klub honlapján találhatók.

süti beállítások módosítása