„Rossz ember nincs a világon”

Jóemberek címmel mutatja be legújabb produkcióját a sepsiszentgyörgyi M Studio február 21-én. A táncelőadás Bezsán Noémi rendezésében készül.

Az előadás Bezsán Noémi fiatal koreográfus első közös munkája a társulattal, aki nagy kihívásként élte meg, hogy az általa képviselt mozgásvilágot összhangba hozza az M Studio színészeinek eddigi tapasztalataival. Az előadás megalkotására Mihail Bulgakov A Mester és Margarita című regényének egyik alapgondolata inspirálta, mely szerint „rossz ember nincs a világon”. „Minden ember jó, senki sem rossz, csak boldogtalan, az előadás magja és kiindulópontja ezen egyszerű kijelentés köré épül” – fogalmazott a rendező a társulat sajtótájékoztatóján.

joemberek_probafoto_02.JPGA Jóemberek próbáján (forrás: M Studio, Sepsiszentgyörgy)

Az előadás emberek találkozása egymással. Ezek a találkozások különbözőképpen csapódnak le az egyénben. Mivel a találkozás létrejötte egyben a személyes komfortzónából való kilépést jelenti, magával hozza az ütközés, a sérülés lehetőségét is. „Mi ezekben a találkozásokban keresgéltük egymást, magunkat. A díszlettel is azt a kérdést hangsúlyozom, hogy egy élet, egy út vajon hogyan fér össze a másik emberével, mindeközben hogyan maradok önmagam, hogyan marad meg a gyermeki tisztaságom, ami maga az öröm” – fogalmaz a rendező. A találkozások lehetőségeit nem konkrét történetként mesélik el, az előadás érzetek és képek kollázsa.

Az előadás rendező-koreográfusa Bezsán Noémi, művészeti tanácsadója Bocsárdi László, díszlet- és jelmeztervezője Kiss Zsuzsanna, a zenét Ádám Rebeka szerezte, zenei munkatársak Ádám Julcsi és Ferencz Áron. Az előadás szereplői Bajkó László, Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila, valamint a Tamási Áron Színház két színésznője, P. Magyarosi Imola és Vass Zsuzsanna. Sérülés miatt a premieren Bajkó László szerepében Ruszuly Ervin lesz látható.

fade-out.jpg                 Bezsán Noémi (középen) a Fade-out című előadásban

A Jóemberek című előadás bemutatójára február 21-én, kedden 19 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban, a következő előadást március 4-én játsszák.

(Forrás: M Studio, Sepsiszentgyörgy)

süti beállítások módosítása