Jordán Tamás pályázatával kapcsolatban tanácstalan volt a szakmai bizottság

Dér András tegnapi visszalépése után egyetlen pályázat maradt, amiről a szakmai bizottságnak véleményt kellett formálnia. A nyolctagú bizottságban patthelyzet alakult ki.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatát véleményező szakmai bizottság ma ült össze, hogy kialakítsa álláspontját. Információink szerint a bizottság másfél órás tanácskozás után nem tudott többségi döntést hozni a pályázat támogatásával kapcsolatban.

A nyugat.hu információja szerint a nyolcfős szakmai bizottságban négyen támogatták a színházalapító Jordán Tamás kinevezését, négyen pedig arra voksoltak, hogy a város írjon ki új pályázatot. Jordán Tamás ellen szavazott: Koczka Tibor alpolgármester, Laklóth Aladár (az EMMItől), a szombathelyi kötődésű Kiss József és Eperjes Károly. Jordán igazgatói kinevezése mellett szavazott a volt szocialista polgármester, Ipkovich György, Mihályi Győző, Rázga Miklós és Csóti József.

portre_all_vag.JPGJordán Tamás (fotó: Mészáros Zsolt)

Eredetileg Jordán Tamás mellett Dér András filmrendező pályázott még a posztra. Jordán Tamás korábban maga hozta nyilvánosságra a pályázatát, Dér András dolgozatát egy héttel ezelőtt a nyugat.hu hírportál szivárogtatta ki. Tegnap a szombathelyi társulat egy közleményben egyhangúlag kiállt a jelenlegi igazgató mellett. Dér András nem sokkal ezt követően, szintén még a tegnapi napon visszavonta a pályázatát.

A szombathelyi közgyűlés korábban pályázatot hirdetett a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjának betöltésére, lévén a színház alapító igazgatójának megbízatása szeptember 30-án jár le. A város közgyűlésének március 2-áig kell döntést hoznia, ki vezesse tovább a teátrumot. A pályázati rendszer általános szabályozói szerint döntéséhez javaslattevőként járulhat hozzá az erre a célra összeállított szakmai bizottság.

A Közgyűlés így most a szakmai bizottság javaslata nélkül kell döntést hozzon március 2-án.

(Forrás nyugat.hu, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása