Szokatlan képzettársítások Sepsiszentgyörgyön

Február 26-án kerül bemutatásra a Tamási Áron Színházban Bertolt Brecht A városok dzsungelében című darabja Porogi Dorka rendezésében.

Porogi Dorka előző sepsiszentgyörgyi rendezése Pintér Béla Kaisers TV, Ungarn című műve volt, ami azóta is műsoron van az erdélyi színházban. A rendező választása ezúttal egy összetettebb, költőibb szövegre esett, amely szokatlan képzettársításokkal és képekkel elsősorban a befogadó érzékeire hat.

dzsu-4309-fbk.jpgA városok dzsungelében próbáján (forrás: Tamási Áron Színház)

Brecht A városok dzsungelében című korai, 1923-ban megjelent drámája rendhagyó, provokatív, rafinált, sokrétű, friss alkotás. A darab két főszereplője George Garga (Kónya-Ütő Bence), egy fiatalember és Shlink (Pálffy Tibor), egy maláj fakereskedő. Kettejük példátlan, mindent felégető, mániákus harca családi és gazdasági helyzetet, individuumot és kapitalista hatalmat egyaránt fenyeget.

„Ha teletömtök egy hajót emberi testekkel, hogy szinte szétreped, olyan magány lesz benne, hogy mind megfagynának”— írja Brecht. A darab költői, expresszionista eszközökkel teszi mérlegre a nők sorsának, a bevándorlók helyzetének, generációs konfliktusoknak, családi problémáknak és egy teljes társadalom széthullásának a kérdéseit.

A bemutatóra február 26-án este hét órakor kerül sor. Az előadás megtekinthető február 28-án, március 3-án és 18-án is.

(Forrás: Tamási Áron Színház)

süti beállítások módosítása