Kamarás Iván nyolc év után újra a Pesti Színház színpadán

A népszerű színész Idegenek az éjszakában címmel ad koncertestet, melynek során Frank Sinatra és kortársainak dalait szólaltatja meg.

A Jászai Mari-díjas színész, prózai szerepek mellett, számos zenés darab főszerepét is játszotta már az ország különböző színházainak színpadán. Így a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról Józsefeként, a  Vígszínház társulatának tagjaként az Egy csók és más semmi című előadás főszerepében Eszenyi Enikő partnereként, a Volt öt évünk című musicalben, a MÜPA színpadán, Malek Andreával, vagy A Játékkészítő kalózkapitányaként, ötvenezer néző előtt, a Syma színpadán, Oroszlán Szonja, Stohl Anrás vagy Szabó Győző partnereként is láthatták a nézők.

kamaras_ivan_foto_csaszar_balint.jpgKamarás Iván (fotó: Császár Bálint)

„Nagyon régi álmom vált valóra ezzel a koncertesttel. Sinatra és kortársainak rajongója vagyok, engem is elvarázsoltak ezek a dalok. Ki ne szeretné a My Way-t, vagy az est címadóját, az Idegenek az éjszakábant, azaz a Strangers In The Night című ikonikus Sinatra-dalt. Nagy öröm számomra, hogy Eszenyi Enikővel ismét egy hajóban evezünk, hiszen tizenkét évig volt állandó partnerem” – mesélte Kamarás, aki a Pesti Színházban, Az ünnep című előadásban lépett utoljára színpadra. Ezen alakításáért a POSZT legjobb férfi színészének járó fődíját is elnyerte. „Igen, Az ünnep volt az utolsó előadásom a Pestiben, és remélem, hogy ez az este is ünnep  lesz” – tette hozzá.

 

Az Idegenek az éjszakában egy zenei időutazás, tisztelegve Frank Sinatra és kortársai munkássága előtt.  A harmincas, negyvenes, ötvenes évek jazz és swing zenei világa csendül fel Kamarás Iván és az Idegenek az Éjszakában Band tolmácsolásában. A koncert a tavalyi Budapesti Nyári Fesztiválon mutatkozott be, különlegessége pedig, hogy a dalok között a színész személyes emlékeit, élményeit is megosztja a nézőkkel, amelyekhez színészként vagy magánemberként kötődik.

 

 „Mivel Sinatra személyes kedvencem, a jazz, a swing világa mindig jókedvre derít és feltölt. Többször énekeltem már a korszak nagy klasszikusait, de a tavalyi bemutatkozó előadás volt az első alkalom, hogy saját koncerttel lépek a közönség elé” – mondta Kamarás, aki azt is elárulta, hogyan már javában zajlanak az est próbái.

kamaras_szvatek.jpgKamarás Iván (fotó: Szvatek Péter)

A koncerten Kamarás Iván mellett fellép Dajka Krisztián, az est zenei vezetője, valamint az Idegenek az Éjszakában Band, azaz Juhász Attila, Piri Béla és Kaszás Péter. A rendező Böhm György.

 

A produkció egyszeri alkalommal, április 23-án este 8 órakor tekinthető meg a Pesti Színházban.

(Forrás: Vígszínház)

 

süti beállítások módosítása