Pintér Béla és az Örkény társulata is Jordán Tamás mellett

A szombathelyi színházigazgató újraválasztásáért létrejött Facebook-csoportba folyamatosan érkeznek a támogató üzenetek.

A 9700 Szombathely, Weöres Sándor Színház, Jordán Tamás részére nevű Facebook-csoport már több mint nyolcezer tagot számlál, így már nincs messze a 9700 kedvelés, amit össze akarnak gyűjteni Jordán Tamás újrakinevezéséért a szombathelyi Weöres Sándor Színház élére. Miután a másik pályázó, Dér András visszalépett, egyedül Jordán Tamás pályázata maradt, melyről azonban a szakmai bizottság nem tudott dönteni.

jordan_2.JPGJordán Tamás (fotó: Mészáros Zsolt)

A szombathelyi közgyűlés március 2-án dönt a pályázatról; két lehetőség maradt: vagy elfogadják Jordánét, ezzel újabb öt évre ő lesz a teátrum igazgatója, vagy új pályázatot írnak ki. A Nemzet Színészei közben kiálltak az eddigi igazgató mellett, Törőcsik Mari videóüzenetet is küldött a szombathelyi polgármesternek, hogy támogassa Jordán újbóli kinevezését. A döntés napján délután öt órától szimpátiatüntetés is lesz Jordán Tamás mellett a városháza előtti téren.

A Jordán Tamásért alakult Facebook-csoportba eközben folyamatosan érkeznek a támogató üzenetek. Vasárnap este Pintér Béla és Társulata állt ki az igazgató mellett. „Meggyőződésünk, hogy a társulat Jordán Tamás vezetésével tudja a leghatékonyabban tovább építeni azt, amit együtt kezdtek el tíz évvel ezelőtt” – írták, utalva arra, hogy ottani vendégszerepléseik során megtapasztalták, „mennyire jó a kapcsolat a szombathelyi nézők és a színház között”.

16903119_1122607647850320_6821355467447465784_o.jpg

Korábban az Örkény Színház társulata rövid üzenettel fordult Szombathely önkormányzatához. Levelükben azt írták, „a Weöres Sándor Színház szakmai jövőjével kapcsolatban fontosnak tartjuk elmondani, hogy a Jordán Tamás vezetésével felépített színházi műhely működése megőrzendő szakmai érték, érdemes a folytatásra”.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata is egyhangúan állt ki Jordán mellett. „Alulírottak elismerjük és tiszteljük Jordán Tamás életművén átívelő színházteremtő tevékenységét, egyszersmind támogatjuk a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára benyújtott pályázatát, ezen egyszerű módon kifejezve elkötelezettségünket egy tisztán színházszakmai szempontokat szem előtt tartó értékrend mellett, amely hitvallásunk szerint az egymásnak ellentmondó véleményeket és érdekeket a létrehozott közös értékek mentén összekapcsolni képes” – írták üzenetükben.

(Forrás: Facebook)

süti beállítások módosítása