Hóhérok - Nyílt próba a budapesti Katonában

McDonagh Hóhérok című darabját Gothár Péter rendezi. Az érdeklődők belenézhettek, hogyan készül az előadás.

Mit tehet a világ második legjobb hóhéra Angliában, amikor eltörlik a halálbüntetést? És ki volt az első? Törzshelyén, az oldhami kocsmában Harry Wade helyi celebnek számít. Míg a riporterek és az állandó kocsmavendégek várják Harry reakcióját a nagy hírre, Syd, Harry régi asszisztense és a furcsa Mooney egészen más szándékokkal ólálkodnak a környéken.

hoherok.JPGA Hóhérok próbáján (forrás: Katona József Színház)

A Magyarországon is népszerű Martin McDonagh, több, mint húsz éve állt elő legelső fekete komédiájával, a Leenane szépével, amelyet azután több, nagy sikerű, ír tárgyú darab követett, mint például a Vaknyugat, amely Gothár Péter rendezésében jelenleg is látható az Átrium Film-Színházban, vagy a Kripli, amely szintén Gothár-rendezésében, tizenkét évig volt műsoron Budapesten.

Most az ír témájú darabok után, a londoni Royal Court Theatre felkérésére, McDonagh először mutat be nem ír, hanem angol nyelven keletkezett, olyan darabot, ami Angliában játszódik, a szereplői angol emberek, ennek megfelelően humora is angol humor, és a középpontjában angliai történelmi esemény áll: a halálbüntetés 1965-ös eltörlése.

Gothár Péter rendezésében Fekete Ernő, Rezes Judit, Jordán Adél, Ötvös András, Tasnádi Bence, Kocsis Gergely, Vizi Dávid, Bezerédi Zoltán, Mészáros Béla, Lestyán Attila, Kovács Tamás és Máté Gábor szerepel.

A bemutató március 18-án lesz a Katona József Színház nagyszínpadán.  

(Forrás: Katona József Színház, Budapest)

süti beállítások módosítása