Út az ismeretlenbe - Göttinger Pál első munkája főrendezőként Nyíregyházán

Hamvai Kornél Castel Felice című darabját mutatja be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

„1958. A Castel Felice óceánjáró fedélzetén összezsúfolódott 1400 kivándorló között nyolc magyar is utazik, valahol Európa és Ausztrália között, úton az ismeretlenbe, ahol sokadmagukkal neki kell fogniuk új életet kezdeni. Kapcsolatok szövődnek és bomlanak fel, új barátságok és konfliktusok születnek, egy igéző szempár köré történeteket írnak, álmok csalogatnak és hamvadnak el szellemes szópárbajok között… És a hajó, a boldogság ígéretét hordozva – neve is ezt jelenti, »boldog kastély« – egyre csak megy” – olvasható az előadás színlapján.

castel.JPGOlvasópróba, középen Göttinger Pál (forrás: Móricz Zsigmond Színház)

A népszerű kortárs drámaíró, Hamvai Kornél darabjának ősbemutatója a Radnóti Színházban volt 2005-ben – akkor Valló Péter vitte színre. Most Göttinger Pál vette elő a Móricz Zsigmond Színházban – főrendezőként ez lesz az első rendezése.

Az előadás szereplői: Illyés Ákos, Jenei Judit, Vicei Zsolt, Széles Zita, Dengyel Iván, Pregitzer Fruzsina, Tóth Károly és Kosik Anita. A díszlet Pilinyi Márta, a jelmez Cselényi Nóra munkája.

A produkciót az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

A bemutató március 4-én este 7 órakor lesz. Az előadás megtekinthető március 6-án, 8-án, 9-én, 10-én, 11-én, 13-án, 14-én és 16-án is.

(Forrás: Móricz Zsigmond Színház)

süti beállítások módosítása