Civódni az örökkévalóságig

A Veszprémi Petőfi Színház március 10-én mutatja be Shakespeare Sok hűhó semmiért című klasszikusát Lendvai Zoltán rendezésében, Borbiczki Ferenc vendégszereplésével.

„Shakespeare komédiája a szicíliai Messinában játszódik, ahol Hero és Claudio, valamint Beatrice és Benedek küzd meg egymás szerelméért, hogy a heves, szenvedélyes fordulatok után végre révbe érjenek, és boldogan civódjanak majd az örökkévalóságig. A szerelmi történet Shakespeare érett vígjátékai közé tartozik. A férfiak és férfiak között dúló háborúkat felváltják a férfiak és nők közötti csaták” – olvasható az előadás színlapján.

sok_huho_semmiert_vpsz.jpg

Az előadást Lendvai Zoltán rendezi, aki már többször dolgozott a veszprémi társulattal. A Shakespeare-komédia kapcsán úgy nyilatkozott: szerették volna a darab világát maivá tenni. Ne azt érezzék a nézők, hogy ez egy régi történet, amihez valamilyen szokatlan formában kell viszonyulni: „Nem »mást« szeretnénk csinálni Shakespeare-ből, hanem olyan előadást, ami hasonlóan közel van a nézőihez. A Sok hűhó semmiért nagyon vidám darabnak indul, aztán egy pillanatra felsejlik benne, hogy ebből egy egészen komoly és tragikus dolog is lehet. Ahogy az életben is: éljük a mindennapjainkat, és egyszer csak egy pletykától, rosszindulattól, idétlen vicctől majdnem tönkremegy minden. Aztán – Shakespeare-nél leg-alábbis – tisztázódik minden".

Az előadásban színpadra lép mások mellett a veszprémi közönség régi kedvence, a Vígszínház társulatának tagja, Borbiczki Ferenc, valamint Gál Tamás, Cservenák Vilmos, Keresztes Gábor, Kőrösi Csaba, Tóth Loon, Máté P. Gábor, Nyirkó István, Szűcs László, Szeles József, Terescsik Eszter, Palásthy Bea, illetve bemutatkozik két fiatal tehetség, Tóth Zsuzsanna és Károlyi Krisztián. Beatrice szerepében Kiss Szilvia lép fel vendégművészként.

A premierre március 10-én kerül sor a veszprémi Petőfi Színházban. Ezt követően március 11-én, 12-én, 14-én, 21-én, 25-én, és 29-én láthatják az előadást az érdeklődők.

(Forrás: Veszprémi Petőfi Színház)

süti beállítások módosítása