Wagner-, Rameau- és Eötvös Péter-opera is a Müpa jövő évadában

A Budapesti Wagner-napok keretében jövőre újra látható Kovalik Balázs rendezésében A bolygó hollandi.

Rendkívül fontos az a kitüntető figyelem és bizalom, amit a Müpa – Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és legmodernebb kulturális központja – a közönségtől, a szakmától és a művészektől kap immár 12 éve. Ennek egyik legszebb eredménye, hogy az intézmény hűségprogramjához csatlakozók száma átlépte a tízezret. A bizalom meghatározó abban is, hogy a nemzetközi művészeti szcéna legjobbjai érkeznek Budapestre a Müpa kedvéért” – mondta el Káel Csaba vezérigazgató, kiemelve, hogy az európai kulturális és kreatív szektorban fontos szerepet betöltő intézmény a 2017/18-as évadra is világsztárokkal, nagyszabású együttműködésekkel és produkciókkal készül.

bolygo_hollandi.jpg                                A bolygó hollandi (forrás: fidelio.hu)

Juan Diego Flórez Mozart-áriákkal érkezik, Eötvös Péter a bosszú és megbocsátás témáját boncolgató, Senza sangue című operája pedig A kékszakállú herceg várával egy estén kerül színre. Felcsendül Rameau A gáláns indiák című operája is Vashegyi György vezényletével, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar közreműködésével.

Könnyűzenei és világzenei koncertek, újcirkusz-produkciók, irodalmi programok, táncelőadások, ifjúsági és gyerekprogramok színesítik majd a kínálatot 2017/18-ban is. Továbbra is repertoáron lesznek a Recirquel Újcirkusz Társulat produkciói, az opera szerelmeseit – immár 10 éve – Metropolitan-közvetítésekkel várja az intézmény, míg az irodalmi sorozat a Literárium – többek között – Závada Péter, Nyáry Krisztián és Kornis Mihály estjeivel folytatódik majd.

A Budapesti Wagner-napok egy évtizedes múltja a szervezők meglátása szerint mára kitüntetett rangú Wagner-kultuszhellyé avatta a Müpát. A New York Times cikke egyenesen a Bayreuthi Ünnepi Játékok mellé emelte a Fischer Ádám művészeti vezetésével megvalósuló Budapesti Wagner-napokat. Évről-évre egyre több néző érkezik Magyarországra kifejezetten azért, hogy a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem különleges akusztikájú és atmoszférájú terében hallhassa Wagner műveit. 2018-ban a Budapesti Wagner-napokon debütál a Trisztán és Izolda a milánói rendező-dramaturg, Cesare Lievi rendezésében, a művet Fischer Ádám vezényli, akárcsak a Matthias Oldag-jegyezte Tannhäusert. Ismét látható Kovalik Balázs rendezése, A bolygó hollandi, az operát ezúttal Marc Albrecht, a Holland Nemzeti Opera karmestere dirigálja.

Bérletek március 10-étől vásárolhatók.

(Forrás: Művészetek Palotája)

süti beállítások módosítása